Ενδεικτικές λειτουργίες ενός πίνακα ελέγχου πακέτου φιλοξενίας

Αρχική Σελίδα » Blog » Ενδεικτικές λειτουργίες ενός πίνακα ελέγχου πακέτου φιλοξενίας
διαχείριση του λογαριασμού φιλοξενίας

Ο πίνακας ελέγχου ενός πακέτου φιλοξενίας ιστοσελίδων, είναι ένα γραφικό περιβάλλον που χρησιμοποιείται για τη διαχείριση του λογαριασμού φιλοξενίας σας, και όλων των αρχείων όπου έχετε ανεβάσει. Είναι συνήθως προσβάσιμος μέσω ενός browser (πχ chrome). Οι εταιρείες φιλοξενίας ιστοσελίδων στην πλειονότητα τους παρέχουν πρόσβαση σε πίνακα ελέγχου, μέσω του οποίου μπορούν να ελέγχουν τα χαρακτηριστικά και τις λειτουργίες του πακέτου φιλοξενίας του.

Αποτελεί εξαιρετικά σημαντική παροχή, διότι μπορείτε να  εκτελείτε εργασίες σχετικές με τη διαχείριση του λογαριασμού φιλοξενίας, εγκατάστασεις ιστοσελίδων με ένα κλικ, διαχείριση φιλοξενούμενων domain, FTP, διαχείριση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, διαχείριση βάσεων δεδομένων, δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας, διαχείριση αρχείων κοκ.

  • Η δυνατότητα εγκατάστασης ιστοσελίδας με ένα κλικ σας δίνει την δυνατότητα να εγκαταστήσετε το σύστημα διαχείρισης περιεχομένου της ιστοσελίδας σας (cms).
    * Η SigmaWeb ως πάροχος φιλοξενίας σας προσφέρει σε κάθε πακέτο φιλοξενίας εντελώς δωρεάν την δυνατότητα να εγκαταστήσετε τα δημοφιλέστερα cms με ένα μόνο κλικ.
  • Η διαχείριση domain μέσα από τον πίνακα ελέγχου ενός πακέτου φιλοξενίας, συνήθως δίνει στο χρήστη την δυνατότητα να προσθέσει επιπλέον φιλοξενούμενα domain στο λογαριασμό του (εφόσον υποστηρίζεται από το πακέτο του), να επεξεργαστεί τις ρυθμίσεις της ζώνης του domain (zone editor), να δημιουργήσει subdomains κοκ.
  • Με τη χρήση του FTP  (Πρωτόκολλο μεταφοράς αρχείων) έχετε τη δυνατότητα να αποκτήσετε πρόσβαση απομακρυσμένα σε όλα τα αρχεία και τους φακέλους της ιστοσελίδας σας που φιλοξενούνται στον server. Πολλές φορές θα χρειαστεί να επέμβετε χειροκίνητα στα αρχεία της ιστοσελίδα σας ώστε να διαγράψετε, να επεξεργαστείτε κάποια από αυτά ή σε ορισμένες άλλες περιπτώσεις, μπορεί να χρειαστεί να μεταφέρετε αρχεία από τον υπολογιστή σας στον server ή το αντίστροφο.
  • Με τη διαχείριση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, θα είστε σε θέση να δημιουργείτε επαγγελματικούς λογαριασμούς webmail, να προσθαφαιρέσετε χωριτικότητα ή να τους διαγράφετε.
  • Η διαχείριση της βάσης δεδομένων είναι το σημείο όπου θα μπορείτε να διαχειρίζεστε την βάση του ιστοτόπου σας.  Επίσης, από εδώ μπορείτε να ελέγξετε το χρόνο διαθεσιμότητας της βάσης δεδομένων σας και την απόδοσή της.
  • Μια άλλη πολύ χρήσιμη λειτουργία όπου βλέπουμε συνήθως σε έναν πίνακα ελέγχου ενός λογαριασμού φιλοξενίας, είναι ένα σύστημα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας. Ορισμένα από τα πακέτα φιλοξενίας διαθέτουν ένα αυτοματοποιημένο ημερήσιο, εβδομαδιαίο ή μηνιαίο σύστημα. Έτσι μπορείτε να επαναφέρετε εύκολα προγενέστερο αντίγραφο από τα διαθέσιμα του λογαριασμού σας.
  • Η διαχείριση αρχείων είναι ακόμη μια λειτουργία που θα χρησιμοποιείτε συχνά (File Manager). Με τον διαχειριστή αρχείων, συνήθως μπορείτε εύκολα με drag and drop να ανεβάσετε αρχεία στον λογαριασμό σας.

Ως επί τω πλείστον, αυτές είναι οι σημαντικότερες λειτουργίες που μπορεί να συναντήσετε στον πίνακα ελέγχου όπου μπορεί να σας παρέχει ο Hosting provider σας.

Στην SigmaWeb δεν θα βρείτε κάποιο βασικό πίνακα ελέγχου, αλλά όλοι οι λογαριασμοί φιλοξενίας, συνοδεύονται από τη δημοφιλέστερη παγκοσμίως κονσόλα διαχείρισης λογαριασμών φιλοξενίας, το cPanel

Μέσω του παρεχόμενου από την SigmaWeb cPanel θα βρείτε δεκάδες λειτουργίες για τη διαχείριση του λογαριασμού φιλοξενίας σας, εργαλεία να δημιουργήσετε πολύ εύκολα μια ιστοσελίδα ακόμη και αν δεν έχετε γνώσεις προγραμματισμού, αλλά και πολλούς αυτοματισμούς για να βοηθηθείτε. Πρόσθετα, με την ασυναγώνιστη υποστήριξη της SigmaWeb μπορείτε να είστε ήσυχοι για την εύρυθμη λειτουργία του λογαριασμού σας.

Μοιραστείτε το

Επικοινωνία

Λ. Βουλιαγμένης 85
ΤΚ 16674, Γλυφάδα

CITY PLAZA MALL
1ος Όροφος
Γραφείο #301

Τηλέφωνο: 210.9609489

© 2005 – 2023 SigmaWeb – Φιλοξενία Ιστοσελίδων | Web Hosting | Streaming Hosting | Dedicated Server | Σχεδιασμός Ιστοσελίδων | GR Domain Name

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στον ιστότοπό μας.
ΑΠΟΔΟΧΗ