Αdd-On, Parked & Sub-Domain: ποιά είναι η μεταξύ τους διαφορά;

Αρχική Σελίδα » Blog » Αdd-On, Parked & Sub-Domain: ποιά είναι η μεταξύ τους διαφορά;

Σίγουρα θα έχετε δει στα πακέτα φιλοξενίας της SigmaWeb τους όρους domain & subdomain, στον αναλυτικό συγκριτικό πίνακα, ενώ στο cPanel θα έχετε έρθει σίγουρα σε επαφή με τα Add-on & Parked domains.

Tι σημαίνουν όμως τα παραπάνω και ποια είναι η διαφορά μεταξύ τους;

Domain name: To domain name είναι το όνομα χώρου στο internet. Στη SigmaWeb στην ενότητα domains μπορείτε να δείτε τις διαθέσιμες καταλήξεις προς κατοχύρωση, να κάνετε έλεγχο διαθεσιμότητας, να μεταφέρετε το domain name σας στη SigmaWeb καθώς και να κάνετε αναζήτηση WHOIS.

Primary Domain: Είναι το βασικό domain name με το οποίο είναι συνδεδεμένο το hosting account σας.

Subdomains: Tα Subdomains αφορούν σε συγκεκριμένα προθέματα πριν το βασικό domain name. Εξυπηρετούν στο να στεγάσετε ξεχωριστά υποσέλιδα ή ακόμα και διαφορετικά sites που χάρη στο subdomain διασφαλίζουν τη διατήρηση της εταιρικής ταυτότητας. Για παράδειγμα το blog της SigmaWeb στεγάζεται στο subdomain https://www.sigmaweb.gr//

Αdd-On Domain: Πρόκειται για οποιοδήποτε άλλο domain name το οποίο δε σχετίζεται με το Primary (βασικό) domain, αλλά φιλοξενείται στο ίδιο hosting account. Eάν λοιπόν θέλετε να δημιουργήσετε ένα site με τελείως ξεχωριστά αρχεία από το βασικό το δημιουργείτε ως Add-On domain. Σε τέτοιες περιτπώσεις επιλέγετε hosting accounts που μπορούν να φιλοξενήσουν περισσότερα από 1 domains.

Parked domain: Eίναι οποιοδήποτε άλλο domain το οποίο “βλέπει” στο ίδιο website με το βασικό Domain. Εάν έχετε ένα website αλλά πολλά domain names που θέλετε να οδηγούν σε αυτό (παρεμφερή ή με διαφορετικές ίσως καταλήξεις) τα ορίζετε στο cPanel σας ως Parked domains.

Στη SigmaWeb έχουμε αναπτύξει Advanced Youtube channel με όλες τις λειτουργίες της κονσόλας cPanel όπου μπορείτε να βρείτε βοηθητικά Video Tutorials σχετικά με τη διαχείριση των domains σας.

Μοιραστείτε το

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

© 2005 – 2022 SigmaWeb – Φιλοξενία Ιστοσελίδων | Web Hosting | Streaming Hosting | Dedicated Server | Σχεδιασμός Ιστοσελίδων | GR Domain Name

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στον ιστότοπό μας.
ΑΠΟΔΟΧΗ
Privacy Policy