Πως να προσδιορίσεις τις ανάγκες σου για την επιλογή web hosting

Αρχική Σελίδα » Blog » Πως να προσδιορίσεις τις ανάγκες σου για την επιλογή web hosting
web hosting

Σημερα θα εστιάσουμε αποκλειστικά στον προσδιορισμό των αναγκών σας για το web hosting. Ίσως το πιο σημαντικό εν τέλει, να είναι ο εντοπισμός των πραγματικών σας αναγκών για την φιλοξενία της ιστοσελίδας σας, οπότε θα προσπαθήσουμε να σας βοηθήσουμε σε αυτό.

Η ιστοσελίδα μιας επιχείρησής αποτελεί έναν από τους πιο σημαντικούς “υπαλλήλους” ο οποίος δουλεύει 24/7/365, για να εντοπίσει  υποψήφιους πελάτες. Δεν είναι μόνο σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι η ιστοσελίδα σας διαθέτει όλες τις λειτουργίες που χρειάζεστε, αλλά πρέπει επίσης να έχετε υπόψη σας στοιχεία που αφορούν το web hosting όπως την κίνηση των δεδομένων σας, τις απαιτήσεις του server και την ασφάλεια, το επίπεδο υποστήριξης πελατών και τις τεχνικές δεξιότητες που θα χρειαστείτε για να διατηρήσετε τα πάντα σε άψογη λειτουργία.

Η κατανόηση των σημερινών και μελλοντικών σας αναγκών σχετικά με την φιλοξενία της ιστοσελίδας (web hosting) θα σας βοηθήσει να πάρετε τη σωστή απόφαση για την επιχείρησή σας.

Δημιουργήστε μια μακροπρόθεσμη στρατηγική για την ιστοσελίδα σας

Η κάθε ιστοσελίδα είναι ξεχωριστή και έχει μοναδικές απαιτήσεις. Πριν συνεργαστείτε με έναν πάροχο φιλοξενίας ιστοσελίδων, σκεφτείτε τη μακροπρόθεσμη στρατηγική (το μέλλον) για την ιστοσελίδα σας και τον ρόλο που θα διαδραματίσει η ιστοσελίδα σας στην επιχείρησή σας.

Όταν προσδιορίζετε τις ανάγκες σας για την φιλοξενία της ιστοσελίδας σας, σκεφτείτε ποιοι είναι οι επιχειρηματικοί σας στόχοι για τα επόμενα πέντε χρόνια, όχι μόνο τι θέλετε να επιτύχετε σήμερα. Είναι καλύτερο να ξεκινήσετε την ιστοσελίδα σας με το σωστό τρόπο, ώστε να μην χρειαστεί να κάνετε σημαντικές αλλαγές αργότερα.

Καθορίστε πώς θα χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα σας

Βρείτε τον ρόλο που θα παίζει η ιστοσελίδα στην επιχείρησή σας και τον τρόπο με τον οποίο η ιστοσελίδα σας θα λειτουργεί. Αυτό θα σας βοηθήσει να καθορίσετε τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά που θα χρειαστείτε τώρα και στο μέλλον. Για παράδειγμα ακόμη και αν δεν έχετε ηλεκτρονικό κατάστημα τώρα, μπορεί να το θελήσετε σε μερικά χρόνια, συνεπώς η επιλογή σας σε web hosting θα πρέπει να είναι επεκτάσιμη κοκ.

Παρακάτω θα βρείτε μερικά σημαντικά ερωτήματα που θα πρέπει να θέσετε στον εαυτό σας:

  • Η ιστοσελίδα μου θα πουλάει προϊόντα ή υπηρεσίες; Αν ναι, θα χρειαστείτε χαρακτηριστικά ηλεκτρονικού εμπορίου, αλλά θα πρέπει να σκεφτείτε και την ασφάλεια διότι πελάτες θα μοιράζονται τα εμπιστευτικά τους δεδομένα, όπως αριθμούς πιστωτικών καρτών, στην ιστοσελίδα σας.
    * Για τις ηλεκτρονικές σας πωλήσεις, προτείνουμε το συνδρομητικό ηλεκτρονικό κατάστημα SigmaSHOP.
  • Θα χρησιμοποιώ την ιστοσελίδα για να μοιράζομαι την τεχνογνωσία της επιχείρησής μου; Πολλές επιχειρήσεις χρησιμοποιούν ιστολόγιο και προβάλλουν τις γνώσεις τους, το ιστολόγιο είναι ένα σημαντικό εργαλείο που πρέπει να διαθέτουν. Βεβαιωθείτε ότι η υπηρεσία φιλοξενίας της ιστοσελίδας σας είναι σε θέση να υποστηρίξει ένα ιστολόγιο και ότι διαθέτει τα πιο πρόσφατα χαρακτηριστικά ασφαλείας για να μετριάσει τυχόν παραβιάσεις.
  • Υπάρχουν σχέδια για να αναπτύξω την ιστοσελίδας μου; Mπορεί να έχετε μία μικρή ιστοσελίδα τώρα, αλλά αν σκοπεύετε να προσθέσετε πολυμέσα, θα χρειαστείτε ένα μεγαλύτερο πακέτο φιλοξενίας. Επίσης είναι πιθανό να αυξηθούν και οι απαιτήσεις σε κίνηση δεδομένων – bandwidth. Βεβαιωθείτε ότι ο πάροχος φιλοξενίας σας μπορεί να σας προσφέρει υπηρεσίες που αναπτύσσονται μαζί σας.
  • Επίσης πρέπει να αναρωτηθείτε πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος της ιστοσελίδας μου για την επιχείρησή μου. Τι θα συμβεί στην επιχείρησή μου όταν η ιστοσελίδα μου δεν λειτουργεί. Εάν η ιστοσελίδα σας είναι ζωτικής σημασίας για τις πωλήσεις, τότε θα χάνετε έσοδα κάθε φορά που υπάρχει διακοπή λειτουργίας.

Αξιολογήστε τις τεχνικές σας δεξιότητες

Σκεφτείτε ποιες είναι οι τεχνικές σας δεξιότητες και οι περιορισμοί σας και πώς αυτό θα επηρεάσει την ιστοσελίδα σας.

Αν δεν είστε ειδικός στον προγραμματισμό και δεν έχετε budget για επαγγελματία developer, θα χρειαστείτε μια υπηρεσία web hosting που να προσφέρει επίσης εύκολα εργαλεία συνοδευόμενα με έναν οδηγό για κατασκευή ιστοσελίδων χωρίς να πρέπει να χρησιμοποιήσετε κώδικά.
*Στη SigmaWeb μπορείτε να βρείτε χρήσιμα εργαλεία κατασκευής ιστοσελίδων όπως το SiteBuilder εντελώς δωρεάν.

Υπολογίστε τις απαιτήσεις της ιστοσελίδας σας για κίνηση δεδομένων

Εάν δεν μπορείτε να διαχειριστείτε μεγάλη επισκεψιμότητα στην ιστοσελίδα σας, τότε μπορεί να χάσετε πελάτες κατά τη διαδικασία. Η διαθεσιμότητα αυξημένης κίνησης δεδομένων εξασφαλίζει ότι πολλοί άνθρωποι μπορούν να έχουν πρόσβαση στην ιστοσελίδα σας ταυτόχρονα. Είναι δυσάρεστο  να πηγαίνετε στην ιστοσελίδα μιας επιχείρησης και να διαπιστώνετε ότι κάνει ώρες να φορτώσει.

Η ύπαρξη περιορισμένης διάθεσής κίνησης δεδομένων σημαίνει ότι μόνο ένας περιορισμένος αριθμός ατόμων θα μπορεί να βλέπει ταυτόχρονα την ιστοσελίδα σας. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα αν η ιστοσελίδα σας διαθέτει πολυμέσα όπως βίντεο, κινούμενα σχέδια ή φωτογραφίες. Εάν έχετε μια έξαρση στην επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας σας για παράδειγμα κατά τη διάρκεια μιας προώθησης ή μιας εκστρατείας, είναι πιθανό η ιστοσελίδας σας να καταρρεύσει, αφήνοντας πολλούς υποψήφιους πελάτες απογοητευμένους και ενοχλημένους με την επιχείρησή σας.

Τι σας παρέχει ο διακομιστής που σας φιλοξενεί

Ανάλογα με τις απαιτήσεις της επιχείρησής σας, θα πρέπει να αποφασίσετε αν χρειάζεστε κοινόχρηστο (shared), cloud ή dedicated server . To shared hosting ενδείκνυται για ιστοσελίδες με φυσιολογικές απαιτήσεις . Πρόκειται για μια οικονομική επιλογή για όσους έχουν απλές ιστοσελίδες και δεν διαθέτουν μεγάλη τεχνική εμπειρία. Είναι ένα καλό σημείο εκκίνησης.

Ωστόσο, καθώς η επιχείρηση σας μεγαλώνει είναι πιθανό να αυξηθούν σημαντικά οι απαιτήσεις της ιστοσελίδας σας και γι αυτό το λόγο , ίσως χρειαστεί να διερευνήσετε την αποκλειστική φιλοξενία (dedicated server). Έναν server δηλαδή που θα τον χρησιμοποιείτε αποκλειστικά εσείς που σημαίνει ότι έχετε μεγαλύτερη λειτουργική αξιοπιστία έτσι ώστε να γνωρίζετε ότι ο ιστοσελίδα σας θα είναι πάντα σε λειτουργία. Επίσης, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για την κίνηση δεδομένων.

*Στην SigmaWeb μπορούμε να καλύψουμε κάθε ανάγκη web hosting, με ευελιξία και δυνατότητα παροχής πολλαπλών λύσεων ανάλογα με τις ανάγκες και τον προϋπολογισμό σας.

Ο Cloud Server μπορεί να υποστηρίξει οποιαδήποτε web εφαρμογή έχει υψηλές απαιτήσεις σε πόρους του συστήματος που την καθιστούν ακατάλληλη για τα shared hosting πακέτα. Ικανοποιεί τις ίδιες απαιτήσεις που ικανοποιεί κι ένας dedicated server με τη διαφορά ότι πλέον έχετε μεγαλύτερη ευελιξία στη διάθεση των πόρων, εξασφαλισμένο 100% hardware Uptime και χαμηλότερη τιμή! Eίτε έχετε ένα και μόνο site/ blog/ forum, είτε χρειάζεστε έναν mailserver, είτε είστε reseller hosting ο CLOUD Server παρέχει για εσάς το ιδανικότερο περιβάλλον φιλοξενίας.

Σημαντικό επίσης είναι να ελέγχετε την τοποθεσία των διακομιστών σας, ειδικά αν συλλέγετε προσωπικά δεδομένα από τους πελάτες σας. Πολλές εταιρείες που παρέχουν φιλοξενία ιστοσελίδων, σας επιτρέπουν να επιλέξετε το datacenter ή σας παρέχουν πληροφορίες σχετικά με τα πρωτόκολλα ασφαλείας και συμμόρφωσης.

Χαρακτηριστικά ασφαλείας

Το επίπεδο ασφάλειας που χρειάζεστε για την ιστοσελίδα σας εξαρτάται από το τι κάνει η ιστοσελίδα σας και τον κλάδο στον οποίο δραστηριοποιείστε. Εάν συλλέγετε προσωπικά δεδομένα από τους πελάτες σας στην ιστοσελίδα σας, όπως, για παράδειγμα, αριθμούς πιστωτικών καρτών, οι ανάγκες ασφαλείας σας θα είναι αρκετά υψηλές. Εάν η ιστοσελίδα σας είναι κυρίως ένα ιστολόγιο για να μοιράζεστε τις γνώσεις σας, μπορεί να μην χρειάζεστε πρόσθετα χαρακτηριστικά ασφαλείας.

Επομένως είναι πολύ σημαντικό η εταιρεία με την οποία θα συνεργαστείτε να παίρνει τα απαραίτητα μέτρα για την αποτροπή επιθέσεων hacking, bots, κακόβουλου λογισμικού και DDoS. Στη SigmaWeb θα μπορείτε να νοιώθετε ασφαλείς μέρα-νύχτα!

Υποστήριξη πελατών

Όταν πρόκειται για υποστήριξη φιλοξενίας ιστοσελίδων, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι υπάρχουν πολλαπλά κανάλια επικοινωνίας ώστε να λάβετε αμέσως τη βοήθεια που χρειάζεστε σε περίπτωση που αντιμετωπίσετε κάποιο πρόβλημα.  Στην SigmaWeb παρέχουμε υποστήριξη στο τηλέφωνο, μέσω webchat, μέσω email και μέσω ηλεκτρονικών βάσεων γνώσεων. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να λάβετε ακριβώς τη σωστή βοήθεια ανάλογα με την κατάστασή σας. Η απαντήσεις μας είναι άμεσες και ακριβείς.

Η εταιρεία SigmaWeb συνεργάζεται και έχει αναγνωριστεί από μεγάλα ευρωπαϊκά datacenters, ενώ συνεργάζεται με τον κορυφαίο και πολυβραβευμένο ελληνικό πάροχο υπηρεσιών datacenter, LAMDA HELLIX SA εξασφαλίζοντας για όλους τους πελάτες της στην Ελλάδα τις υψηλότερες ταχύτητες απόδοσης των sites τους.

Η SigmaWeb έχει το μεγαλύτερο ποσοστό Uptime υπηρεσιών, τους καλύτερους χρόνους απόκρισης σε 24/365/7 support, με branded new hardware υποδομή και απόλυτα εξειδικευμένο προσωπικό. Ελάτε μαζί μας, να σας βοηθήσουμε στην μελέτη των αναγκών της δικής σας επιχείρησης, παρέχοντας σας πάντα κορυφαίες υπηρεσίες web hosting.

 

Μοιραστείτε το

Επικοινωνία

Λ. Βουλιαγμένης 85
ΤΚ 16674, Γλυφάδα

CITY PLAZA MALL
1ος Όροφος
Γραφείο #301

Τηλέφωνο: 210.9609489

© 2005 – 2022 SigmaWeb – Φιλοξενία Ιστοσελίδων | Web Hosting | Streaming Hosting | Dedicated Server | Σχεδιασμός Ιστοσελίδων | GR Domain Name

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στον ιστότοπό μας.
ΑΠΟΔΟΧΗ