Δημιουργήστε ασφαλής κωδικούς πρόσβασης

Αρχική Σελίδα » Blog » Δημιουργήστε ασφαλής κωδικούς πρόσβασης
ασφαλής κωδικοί πρόσβασης

Οι ασφαλής κωδικοί πρόσβασης για οτιδήποτε κάνετε στο Διαδίκτυο, είναι πλέον απαραίτητοι, πράγμα που είναι λογικό αν αναλογιστεί κανείς τον αριθμό των επιθέσεων που συμβαίνουν καθημερινά στον κυβερνοχώρο. Σύμφωνα με αναφορές, το 2016 σημειώθηκαν πάνω από 4. 000 επιθέσεις ransomware την ημέρα! Με τόσες πολλές επιθέσεις να συμβαίνουν συνεχώς, οι ασφαλής κωδικοί πρόσβασης στις εφαρμογές σας είναι απαραίτητοι.

Παρακάτω μπορείτε να βρείτε μερικούς από τους καλύτερους τρόπους για να δημιουργήσετε ισχυρούς κωδικούς πρόσβασης και να ασφαλίσετε τις πληροφορίες σας.

Το προφανές:

Κάποτε δεν ήταν επικίνδυνο να χρησιμοποιούμε εύκολους κωδικούς πρόσβασης όπως διεύθυνση, ημερομηνία γενεθλίων, 123456 κτλ. Σήμερα όμως είναι επικίνδυνη αυτή η τακτική.

Δημιουργείστε μακροσκελείς κωδικούς πρόσβασης. Όσο πιο μακροσκελείς είναι τόσο πιο δύσκολα παραβιάζονται. Με ένα κωδικό πρόσβασης από 9 χαρακτήρες και πάνω μπορείτε να αρχίσετε να νιώθετε ασφαλείς.

Ωστόσο δε αρκεί μόνο να δημιουργούμε μόνο μακροσκελείς κωδικούς πρόσβασης. Θα πρέπει να είναι και σύνθετοι. Συνδυάστε μικρά και κεφαλαία γράμματα με αριθμούς και χαρακτήρες όπως για παράδειγμα @,#< _% κ.ο.κ

Όσο πιο περιπλοκος είναι ένας κωδικός πρόσβασης τόσο πιο πολύ θα δυσκολέψετε τους χακερς να παραβιάσουν τους λογαριασμούς σας.

Μάθετε από τους “παίκτες”:

Την σημερινή εποχή όπου τα ονόματα χώρου (domain name) δεσμεύονται γρήγορα, οι χρήστες αναγκάζονται να είναι δημιουργικοί με τις διαδικτυακές τους ταυτότητες. Χρησιμοποιούν τυχαίους αριθμούς, γράμματα και ορθογραφικά λάθη και αυτό γίνεται για να αποκτήσουν οι χρήστες το όνομα που επιθυμούν. Την ίδια λογική μπορείτε να  εφαρμόσετε και στους κωδικούς σας.

Πολλές επιθέσεις brute force περνούν από το λεξικό και δοκιμάζουν κάθε λέξη, μέχρι να βρουν ποια λειτουργεί στην επίθεση τους. Γράψτε επίτηδες λέξεις λάθος και αντικαταστήστε γράμματα με αριθμούς που τα θυμίζουν αλλά με τρόπο που εσείς να τα θυμάστε ή κάντε αναγραμματισμούς.

Στον διαδικτυακό κόσμο, ένα “Ε” μπορεί να γίνει “3”, ένα “Α” μπορεί να γίνει “4”, ένα “Ο” μπορεί να γίνει “0” κ.ο.κ. Τα ορθογραφικά λάθη είναι επίσης χρήσιμα όταν οι παίκτες θέλουν να δημιουργήσουν μια ταυτότητα για τον εαυτό τους. Αλλάξτε ένα “Z” σε “X”, προσθέστε ένα επιπλέον “R” ή “S” ή αλλάξτε ένα “S” σε “Z”. Για παράδειγμα, το όνομα “The Angel” μπορεί να γίνει κάτι πιο πονηρό όπως “Th3 4ng3l ‘’!

Ο κωδικός πρόσβασης μπορεί να είναι μια πρόταση:

Ένας μονολεκτικός κωδικός πρόσβασης μπορεί να σπάσει εύκολα, γι’ αυτό σας συμβουλεύουμε να βρείτε μια πρόταση που μόνο εσείς μπορείτε να θυμάστε. Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε ολόκληρη την πρόταση, αλλά μερικά μέρη της για να το κάνετε ακόμα πιο συγκεχυμένο.

Προτάσεις όπως ‘’ Το έτος 2000 έγινα 9 ετών” μπορούν να μετατραπούν σε έναν πολύπλοκο κωδικό πρόσβασης πχ “iTy#2tH0us4nd-It_nIn3Yo” που είναι σχεδόν αδύνατο να σπάσει . Είναι κάτι απλό, προσωπικό και εύκολο να το θυμάστε και παράλληλα λειτουργούν ως ασφαλής κωδικοί πρόσβασης.

Έλεγχος ταυτότητας πολλαπλών παραγόντων:

Ο έλεγχος ταυτότητας πολλαπλών παραγόντων χρησιμοποιείται για την επαλήθευση της ταυτότητάς σας όταν η πρόσβαση στο λογαριασμό σας γίνεται από μη αναγνωρισμένη συσκευή.

Εάν προκύψουν ύποπτες συνδέσεις, αποστέλλεται μήνυμα στο email ή τη συσκευή σας για να σας ειδοποιήσει. Πολλές επιχειρήσεις χρησιμοποιούν τον έλεγχο ταυτότητας πολλαπλών παραγόντων για την προστασία των πληροφοριών των πελατών. Με αυτόν τον τρόπο, αν ποτέ κάποιος παραβιάσει τον κωδικό πρόσβασής σας, θα ειδοποιηθείτε αμέσως, ώστε να τον επαναφέρετε και να διώξετε τους χάκερς από το λογαριασμό σας.

Ασφαλίστε τις συσκευές σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε εγκαταστήσει καλό λογισμικό προστασίας για ιούς σε όλες σας τις συσκευές  ώστε να αποτρέψετε την κλοπή πληροφοριών διότι ένας πολύπλοκος κωδικός πρόσβασης από μόνος του δε δύναται να σας κρατήσει ασφαλείς. Ορισμένα κομμάτια κακόβουλου λογισμικού, μπορούν να καταγράψουν όλες τις πληκτρολογήσεις σας και να επιτρέψουν στους χάκερ να σπάσουν τους κωδικούς πρόσβασής σας. Διατηρήστε πάντα ενημερωμένο το antivirus.

Δεν θα πρέπει να ξεχνάτε πως οι πληροφορίες σας στην πραγματικότητα δεν είναι ποτέ ασφαλείς όταν χρησιμοποιείτε δημόσιο διαδίκτυο ή συσκευές. Εάν επιθυμείτε να συνδεθείτε σε έναν λογαριασμό σε δημόσιο υπολογιστή, όπως σε βιβλιοθήκη ή σχολείο, τότε μην ξεχάσετε να αποσυνδεθείτε όταν ολοκληρώσετε την εργασία σας. Είναι λάθος και εγκυμονεί κινδύνους το να αφήνετε το διαδικτυακό σας προφίλ συνδεδεμένο σε δημόσιο χώρο, ώστε να το βλέπει και να έχει πρόσβαση ο καθένας. Μην επιχειρείτε  ποτέ πρόσβαση σε σημαντικές πληροφορίες, όπως ο τραπεζικός σας λογαριασμός, μέσω δημόσιας ανοικτής σύνδεσης στο διαδίκτυο ή με δημόσια συσκευή. Επιπλέον αν η συσκευή που έχετε συνδεθεί δε σας ανήκει, τότε πρέπει οπωσδήποτε να αποσυνδεθείτε τελειώνοντας .

Τέλος εξαιτίας του ότι οι κωδικοί πρόσβασης κρατούν όλες τις πληροφορίες σας ασφαλείς, φροντίστε  να τους αλλάζετε συχνά. Επιπλέον να χρησιμοποιείτε διαφορετικούς κωδικούς πρόσβασης για κάθε διαδικτυακό σας λογαριασμό. Η χρήση ενός μόνο κωδικού πρόσβασης μπορεί να διευκολύνει έναν χάκερ να αποκτήσει πρόσβαση σε όλους τους διαφορετικούς λογαριασμούς σας.

Ελπίζουμε τα παραπάνω να σας βοήθησαν στην διαδικασία εφαρμογής ασφαλών κωδικών πρόσβασης στους λογαριασμούς σας. Εμείς στην SigmaWeb είμαστε υπεύθυνοι στο να σας παρέχουμε αδιάκοπα ασφαλής κορυφαίους servers, ώστε οι εφαρμογές σας να φιλοξενούνται κάτω από τις ασφαλέστερες συνθήκες, ενώ σας υποστηρίζουμε 24/7 σε ότι απορία προκύψει!

Μοιραστείτε το

© 2005 – 2024 SigmaWeb – Φιλοξενία Ιστοσελίδων | Web Hosting | Streaming Hosting | Dedicated Server | Σχεδιασμός Ιστοσελίδων | GR Domain Name

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στον ιστότοπό μας.
ΑΠΟΔΟΧΗ