Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ WordPress

Αρχική Σελίδα » Blog » Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ WordPress
WordPress cms

Το WordPress cms έχει μια μακρά και πλούσια ιστορία μέχρι την καθιέρωση του ως γίγαντας του κλάδου!

Τα σημαντικότερα σημεία της ιστορίας του κορυφαίου αυτού cms μπορούν να διαχωριστούν σε ομάδες και με αυτές τις πληροφορίες θα σας παρουσιάσουμε την πορεία της ανάπτυξής του μέσα στο χρόνο.

Ας ξεκινήσουμε ρίχνοντας μια ματιά στο πώς έχει εξελιχθεί το WordPress από τις πρώτες ημέρες του 2002, χωρίζοντας το χρονικό διάστημα από εκείνη τη χρονιά μέχρι σήμερα σε τέσσερις φάσεις ανάπτυξης.

2002-2005: Ξεκινώντας από το 0

Η ανάπτυξη του WordPress cms ξεκίνησε το 2002 ως βελτίωση ενός ανταγωνιστικού CMS με φθίνουσα τότε δημοτικότητα, του b2/cafelog. Το καινούργιο interface ηταν δελεαστικό και οι χρήστες αποφάσισαν το 2003 να δοκιμάσουν τη νέα αυτή πλατφόρμα.

WordPress cms
WordPress cms

Η δομή του βασιζόταν στο μοντέλο b2/cafelog, αλλά με ορισμένες αναβαθμίσεις. To interface ήταν πιο εύκολο και υπήρχε δυνατότητα επιλογής ανάμεσα από διαφορετικά templates για να δοθεί μορφή στο περιεχόμενό. Με την αδειοδότηση του CMS υπό την GPL, οι ιδρυτές του WordPress εξασφάλισαν ότι το λογισμικό θα παραμείνει ελεύθερο προς χρήση (opensource). Επιπλέον, η άδεια αυτή έδινε τη δυνατότητα στους χρήστες να τροποποιούν νόμιμα τον κώδικα όσο θα ήθελαν με αποτέλεσμα  οι επιλογές προσαρμογής και εξέλιξης να είναι πλέον σχεδόν απεριόριστες.

Αυτό το ευέλικτο και εύχρηστο CMS προσέλκυσε bloggers από όλον τον κόσμο. Ο αριθμός των χρηστών άρχισε να αυξάνεται. Το 2004, οι προγραμματιστές του WordPress έδωσαν στην κυκλοφορία την έκδοση 1. 2 του λογισμικού. Αυτή η έκδοση παρείχε ακόμα πιο προσιτά χαρακτηριστικά, τα οποία όπως είναι φυσικό προσέλκυσαν ακόμη περισσότερους χρήστες.

Μέχρι το 2005, είχε γίνει σαφές ότι το WordPress ήταν μια πλατφόρμα με σοβαρές δυνατότητες για αυτό και λάνσαραν διαρκώς για τους χρήστες περισσότερα εργαλεία για να δημιουργήσουν τις δικές τους ιστοσελίδες, προσαρμοσμένες στις ακριβείς ανάγκες τους.

Άλλες δυνατότητες που παρείχε τότε ήταν η αποστολή μηνυμάτων μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, η  εγγραφή και η προσθήκη πολλαπλών συγγραφέων και όλα αυτά δωρεάν κάτι το οποίο ήταν και η προτεραιότητα των ιδρυτών με αποτέλεσμα η χρήση να συνεχίζει να αυξάνεται καθώς όλο και περισσότεροι ανακάλυπταν αυτό το πολυεργαλείο για το διαδίκτυο. Σύντομα, το WordPress απέκτησε πιστούς οπαδούς.

Την ίδια χρονιά ιδρύθηκε και η Automattic.

2006-2010: Επέκταση της Κοινότητας

Οι εξελίξεις των επόμενων τεσσάρων ετών αντικατοπτρίζουν την αξία του αφοσιωμένου κοινού του WordPress, που διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη του.

Το 2006, η Automattic ήταν ακόμη νέα. Παρ’ όλα αυτά, η εταιρεία προχώρησε στην κατοχύρωση του εμπορικού σήματος WordPress και του λογότυπού της. Αυτό το brand παραμένει μέχρι σήμερα.

WordPress cms
WordPress cms

Η νομική αυτή δράση δεν ήταν η μόνη εξέλιξη της περιόδου. Οι προγραμματιστές συνέχισαν να βελτιώνουν τη λειτουργικότητα το 2007. Μερικές από τις αλλαγές περιλάμβαναν τη βελτίωση του User Interface (UI), τη δυνατότητα εισαγωγής χαρακτηριστικών και τη διόρθωση ποικίλων ζητημάτων ασφαλείας.

Το 2007 ήταν  η χρονιά που παραβιάστηκε η ασφάλεια του WordPress για πρώτη φορα. Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι το WordPress αποτελούσε στόχο κακόβουλων φορέων από τις πρώτες μέρες και αυτό αποτελούσε τον λόγο ώστε οι χρήστες να βρίσκονται σε εγρήγορση και να φροντίζουν την άμυνά του.

Εφόσον προηγήθηκε η διασφάλιση του λογισμικού, νέες εξελίξεις πραγματοποιήθηκαν το 2008. Ένα αξιοσημείωτο γεγονός εκείνης της χρονιάς ήταν η εισαγωγή των κωδικών συντόμευσης (shortcodes).

Το 2008 προστέθηκε άλλο ένα βασικό χαρακτηριστικό και αυτό ήταν με ένα κλικ να πραγματοποιούνται οι απαραίτητες ενημερώσεις. Μπορεί να θεωρείται δεδομένο τώρα, αλλά η λήψη μιας ειδοποίησης με το πάτημα ενός κουμπιού έδινε τότε για 1η φορά τη δυνατότητα στους χρήστες να ολοκληρώσουν τις ενημερώσεις γρήγορα και εύκολα.

Ο στόχος για το τέλος αυτής της περιόδου ήταν το λογισμικό να είναι όσο πιο λειτουργικό γίνεται για την κοινότητα που το χρησιμοποιεί. Το ενσωματωμένο πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνων, η απλοποιημένη ενσωμάτωση βίντεο, βελτιώσεις σε στοιχεία για τα οποία οι μηχανές αναζήτησης κατατάσσουν υψηλά μία ιστοσελίδα και πολλά άλλα αποτελούσαν μερικές μόνο από τις βελτιώσεις του λογισμικού που πραγματοποιήθηκαν το 2009.

Τέλος, το 2010 εγκαινιάστηκε μία νέα εποχή για τις ανάγκες των χρηστών. Το WordPress γίνεται πιο ευέλικτο με την εισαγωγή του προσαρμοσμένου τύπου ανάρτησης (custom post type).

2011-2015: Αύξηση για την κάλυψη των αναγκών των χρηστών

Το 2011 η εμπειρία του χρήστη του WordPress cms στη πλοήγηση έγινε πιο εύκολη με την προσθήκη διαφορετικών μορφών δημοσιεύσεων και μιας μπάρας διαχείρισης. Επιπλέον βελτιώθηκαν οι δυνατότητες που είναι διαθέσιμες για τους δημιουργούς περιεχομένου (content creators).

Το 2011, 50 εκατομμύρια ιστοσελίδες λειτουργούσαν στο WordPress cms. Φαίνεται ότι το να στρέψουν την προσοχή στον χρήστη απέδωσε καρπούς και οι χρήστες φαίνεται να κατανοούσαν το σημαντικό ρόλο που διαδραμάτισαν στην ανάπτυξη του λογισμικού.

Το 2012 η εξέλιξη συνεχίζεται και εγκαινιάζεται ένας νέος διαχειριστής πολυμέσων, ο οποίος διευκολύνει ακόμη περισσότερο την προσθήκη φωτογραφιών ή βίντεο σε αναρτήσεις. Αυτό έκανε το WordPress ένα πιο φιλόξενο μέρος για τα blogs.

WordPress cms
WordPress cms

Η ασφάλεια και η συντήρηση εξελίσσονταν επίσης. Το 2013 κυκλοφόρησαν αυτόματες ενημερώσεις. Μία λειτουργία η οποία ισχύει μόνο για μικρές ενημερώσεις, αλλά εξακολουθεί να είναι σημαντική μιας και οι χρήστες εξοικονομούν χρόνο. Την ίδια χρονιά, οι προγραμματιστές στράφηκαν προς τις κινητές συσκευές. Προκειμένου να αυξηθεί η προσβασιμότητα σε πολλές συσκευές προστέθηκε ένα πιο ευέλικτο interface.

Το 2014, η απλουστευμένη πρόσβαση αποτελούσε προτεραιότητα των χρηστών. Έγιναν αρκετές βελτιώσεις στον κλασικό επεξεργαστή drag-and-drop και οι προγραμματιστές συμπεριέλαβαν επίσης μια επιλογή προεπισκόπησης της γκαλερί. Ακόμη μια νέα καινοτομία τη χρονιά αυτή ήταν η νέα λειτουργία λίστας αναπαραγωγής για τα ηχητικά και για τα οπτικά στοιχεία, κάνοντας απλούστερη για τους χρήστες τη δημοσίευση αρχείων πολυμέσων.

Στη συνέχεια, το 2015 έγινε μια μεγάλη αλλαγή: Στον πυρήνα του WordPress προστέθηκε η υποδομή REST Application Programming Interfaces (API). Το REST API επιτρέπει σε άλλα προγράμματα να έχουν πρόσβαση στα δεδομένα του WordPress από το εξωτερικό του ίδιου του λογισμικού. Αυτό επέτρεψε στους χρήστες να ενσωματώσουν εύκολα άλλα εργαλεία στην πλατφόρμα.

2016-2021 : Βελτίωση της σύγχρονης προσέγγισης

Το 2016 θα μπορούσαμε να το θεωρήσουμε ως την αρχή της σύγχρονης εποχής του WordPress, λόγω της προσθήκης καίριων χαρακτηριστικών σε αυτό. Για παράδειγμα, προστέθηκαν προσαρμοσμένα CSS στο Theme Customizer.Το WordPress. org ανακοίνωσε επίσης ότι θα υποστηρίζει ενεργά το πρωτόκολλο ασφαλούς μεταφοράς υπερκειμένου (HTTPS), αποδεικνύοντας τη συνεχή αφοσίωση σε πρότυπα υψηλής ασφάλειας.

Το 2017 έφερε μια μέτρια αλλά σημαντική αλλαγή: νέες προεπιλεγμένες μικροεφαρμογές (widgets). Αυτά τα widgets βοήθησαν τους χρήστες να προσθέσουν κοινό περιεχόμενο, όπως εικόνες και πλούσιο κείμενο.

Το 2018 ήταν μια χρονιά καμπής για την ιστορία του WordPress. Οι προγραμματιστές εργάζονταν σε ένα project με τίτλο Gutenberg, το οποίο ήταν ένα plugin κατά το στάδιο της δημιουργίας. Το Gutenberg έθεσε τα θεμέλια για την ανάπτυξη του BlockEditor, που είναι πλέον ο τυπικός επεξεργαστής για το WordPress cms.

WordPress cms
WordPress cms

Ο Block Editor αποτέλεσε επανάσταση επειδή έκανε τη δημιουργία αναρτήσεων πιο ευέλικτη. Αυτό έγινε με την προσθήκη “blocks” ή μονάδων περιεχομένου που μπορούσαν να μετακινούνται ελεύθερα. Ο Block Editor σηματοδότησε ένα τεράστιο βήμα προς τα εμπρός για τον σχεδιασμό του WordPress cms.

Με το 2019 ήρθαν προσαρμογές στον Block Editor, ενημερώσεις ασφαλείας και καλύτερα εργαλεία εντοπισμού σφαλμάτων.

Το 2020 ο Block Editor εμπλουτίστηκε με βελτιώσεις, δυνατότητες και αλλαγές προκειμένου να εξυπηρετηθούν όσο περισσότερο γίνεται οι χρήστες του.

Αυτό μας φέρνει στο σήμερα, το 2021. Τους τελευταίους μήνες, οι αλλαγές συνέχισαν. Η ασφάλεια έχει ενισχυθεί, το post-editing έχει βελτιωθεί για μεγαλύτερη ευκολία στη χρήση και η τεχνολογία του λογισμικού αναμφίβολα συνεχίζει να αναπτύσσεται.

Η ιστορία των plugins του WordPress

Με τα plugins του WordPress μπορείτε να βελτιώσετε την ιστοσελίδα σας. Διατίθεται ένας τεράστιος αριθμός αυτών των εργαλείων με μια επίσκεψη στο WordPress Plugin Directory.

WordPress cms
WordPress cms

Το WordPress Plugin Directory διαθέτει μια «αποθήκη» με πάνω από 58.000 plugins. Ορισμένα είναι δωρεάν, ενώ άλλα προσφέρουν πακέτα “freemium” (όπου οι χρήστες μπορούν να κατεβάζουν δωρεάν εκδόσεις με τη δυνατότητα αναβάθμισης σε εναλλακτικές εκδόσεις επί πληρωμή).

Το 2004 τα plugins έκαναν αισθητή την παρουσία τους, με την έκδοση 1. 2 του WordPress. Πάντα προορίζονταν να είναι open-sourced, δηλαδή να δημιουργούνται και να διανέμονται από τους ίδιους τους χρήστες του WordPress  και αυτό το έκανε πολύ δημοφιλή.

Το 2005, το Akismet έγινε το πρώτο plugin που προεγκαταστάθηκε με το WordPress.

WordPress cms
WordPress cms

Το Akismet είναι ένα εργαλείο anti-spam που παραμένει ευρέως γνωστό και χρησιμοποιείται μέχρι σήμερα.

Το 2010 εισήχθησαν τα API του WordPress. Αυτή η τεχνολογία διευκόλυνε τη χρήση των plugins  για την επιμέλεια μιας ιστοσελίδας  WordPress και αυτό αποτέλεσε ένα τεράστιο πλεονέκτημα για τους δημιουργούς των plugins.

Το 2016, το WordPress βελτιστοποίησε τις ενημερώσεις των plugins.

Τέσσερα χρόνια αργότερα, το 2020, οι ενημερώσεις έγιναν αυτόματες για τα plugins, συμβάλλοντας στην ορθή λειτουργικότητα τους και  στη διατήρηση της ασφάλειας των ιστοσελίδων.

Η ιστορία των θεμάτων (themes) του WordPress cms

Τα plugins του WordPress δεν ήταν το μόνο συστατικό του λογισμικού που προσθέτει ιδιαίτερες δυνατότητες, τα θέματα του WordPress έχουν επίσης διαδραματίσει κρίσιμο ρόλο στην ανάπτυξη της πλατφόρμας.

Από την αρχή, κάθε έκδοση του WordPress περιλάμβανε ένα προεπιλεγμένο θέμα. Το πρώτο από αυτά ήταν το Classic Theme, ακολουθούμενο από το Default (επίσης γνωστό ως Kubrick). Για να δώσει στους χρήστες περισσότερες επιλογές, ο κατάλογος θεμάτων WordPress ξεκίνησε το 2008, τέσσερα χρόνια μετά το αντίστοιχο plugin.

WordPress cms
WordPress cms

Το 2012 ήρθε επίσης μία σημαντική εξέλιξη σχετικά με τα Themes. Οι χρήστες απέκτησαν πρόσβαση στο Theme Customizer και πλέον είχαν τη δυνατότητα να κάνουν προσαρμογές. Οι προεπισκοπήσεις θεμάτων ξεκίνησαν επίσης αυτό το χρόνο, παρέχοντας προβολή του front-end. Συνήθως τα προεπιλεγμένα θέματα είναι κατά κανόνα τα πρώτα που κυκλοφόρησαν στο WordPress τα οποία συνέχισαν να εξελίσσονται.

Το 2019 κυκλοφόρησε το θέμα Twenty Twenty και περιλάμβανε ένα μοναδικό χαρακτηριστικό: σχεδιάστηκε για να έχει συμβατότητα με τον Block Editor. Ο Block Editor ήρθε για να μείνει και ενθάρρυνε τους χρήστες να βελτιστοποιήσουν τις ιστοσελίδες τους για τη χρήση του.

Η ιστορία της κοινότητας WordPress

Η ιστορία του WordPress καθορίζεται σε μεγάλο βαθμό από την αφοσίωσή αυτών της κοινότητας που το χρησιμοποιεί:

Βασικοί Συντελεστές

Ας ξεκινήσουμε με τους ιδρυτές του WordPress. Το 2002, ο Matt Mullenweg ήταν ενεργός blogger. Η πλατφόρμα που επέλεξε ήταν το δημοφιλές CMSb2/cafelog. Δυστυχώς την ίδια χρονιά, οι προγραμματιστές σταμάτησαν να ενημερώνουν το cms. Χωρίς ενημερώσεις ή υποστήριξη, ο Mullenweg και οι συνάδελφοί του έμειναν χωρίς πλατφόρμα. Ο Mullenweg νιώθοντας ότι δεν ήταν λογικό η επιτυχία ενός CMS να εξαρτάται από μια ομάδα προγραμματιστών, ξεκίνησε να δημιουργήσει τη δική του πλατφόρμα.

Ο Mullenweg για να ξεκινήσει το project συνεργάστηκε με τον προγραμματιστή Mike Little. Μαζί κυκλοφόρησαν την πρώτη έκδοση του WordPress το 2003. Η Automattic έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην επιχειρηματική πλευρά του WordPress.

Η Automattic αποδείχθηκε πολύ σημαντική για την εξεύρεση των απαραίτητων κεφαλαίων. Η εταιρεία έλαβε χρηματοδότησεις για το WordPress, θέτοντας  έτσι τις βάσεις για σημαντικές εξελίξεις και νέα χαρακτηριστικά.

Μέχρι το 2010, η Automattic είχε αποφασίσει να δώσει μεγαλύτερη έμφαση στη διατήρηση του ανοιχτού κώδικα του WordPress. Η εταιρεία εγκαινίασε το Ίδρυμα WordPress, έναν οργανισμό αφιερωμένο στις προσβάσιμες, προσανατολισμένες της κοινότητας αξίες του λογισμικού WordPress με την ελεύθερη ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ των χρηστών. Η τάση αυτή συνεχίζεται με την παρουσία των χρηστών όπου είναι ο πυρήνας εξέλιξης και διατήρησης του WordPress.

Οι χρήστες αυτοί που αποτελούν τον πυρήνα, είναι άτομα που αναπτύσσουν το WordPress σε σταθερή βάση και δεν αποζημιώνονται για τον χρόνο τους αλλά αντίθετα, προσφέρουν εθελοντικά τις δεξιότητές τους για να βοηθήσουν να γίνει το WordPress μια καλύτερη πλατφόρμα για όλους.

Τα άτομα αυτα συνεχίζουν να αποτελούν το πιο σημαντικό λόγο για την επιτυχία του λογισμικού. Επιπλέον, ο ρόλος τους ως πιστοί οπαδοί που συνεργάζονται για ένα καλύτερο μέλλον αντικατοπτρίζει σε μεγάλο βαθμό την ταυτότητα του WordPress στο σύνολό του.

WordCamps

Η φύση του WordPress ως ανοικτού κώδικα του χάρισε πολλούς οπαδούς στις πρώτες ημέρες. Ωστόσο, καθώς η πλατφόρμα WordPress μεγάλωνε, οι χρήστες άρχισαν να αναζητούν έναν πιο επίσημο τρόπο για να μοιράζονται το πάθος τους. Το 2006, βρήκαν την απάντησή τους: τα WordCamps.

Τα WordCamps ξεκίνησαν ως απλές συναντήσεις για τους λάτρεις του WordPress ώστε να συζητούν για το λογισμικό του WordPress το οποίο αναπτυσσόταν συνεχώς. Η ιδέα των WordCamps είχε επιτυχία και σήμερα διοργανώνονται μεγάλες ετήσιες εκδηλώσεις για χρήστες σε όλο τον κόσμο.

WordPress cms
WordPress cms

Οι συζητήσεις σε ένα wordcamp τείνουν να επικεντρώνονται στις τεχνολογικές εξελίξεις του WordPress. Tα WordCamps επικεντρώνονται στην ανάπτυξη της κοινότητας των χρηστών στο σύνολό της.

Υπάρχουν αρκετά meetups WordPress σε όλο τον κόσμο. Ωστόσο, είναι πιθανό να μην έχετε meetup στην περιοχή σας. Είναι επίσης πιθανό να υπάρχουν αδρανείς ομάδες στην κοινότητά σας ή και ακόμα να υπάρχουν χρήστες αλλά να μην έχει δημιουργηθεί ακόμα ένα meetup.

Η ιστορία του Managed  WordPress Hosting

Με την κατακόρυφη αύξηση των μελών ήδη από στις πρώτες ημέρες του WordPress, μέχρι το 2006, υπήρχε σημαντική ζήτηση για φιλοξενία ιστοσελίδων που θα μπορούσε να καλύψει τις ανάγκες της πλατφόρμας του WordPress. Με την πάροδο του χρόνου, οι εταιρείες φιλοξενίας έμαθαν  να προσαρμόζουν τις υπηρεσίες τους στο WordPress.

To managed hosting  αναλαμβάνει πολλές τεχνικές εργασίες οπως τη συντήρηση της ιστοσελίδας σας, την ασφάλεια, τη μετάβαση και τις αναβαθμίσεις. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον επιπλέον χρόνο για να κατασκευάσετε  την ιστοσελίδα σας ακριβώς όπως την θέλετε από τη στιγμή που επαγγελματίες αναλαμβάνουν τις παραπάνω τεχνικές εργασίες.

Η ιστορία του WooCommerce

Το WooCommerce είναι ένα από τα πιο διαδεδομένα plugins που διατίθενται σήμερα για το WordPress με πάνω από πέντε εκατομμύρια ενεργά installations. Ωστόσο, το WooCommerce δεν επικεντρωνόταν πάντα  στο ηλεκτρονικό εμπόριο.

Το 2008, μερικοί προγραμματιστές κυκλοφόρησαν το WooThemes. Όπως είναι αναμενόμενο, επικεντρώθηκαν σε μεγάλο βαθμό στην παροχή νέων θεμάτων για τους χρήστες του WordPress. Ωστόσο, αυτό άλλαξε σύντομα.

Το 2011 αυξήθηκε η χρήση των plugins ηλεκτρονικού εμπορίου. Αυτή η λειτουργία άρχισε να γίνεται όλο και πιο δημοφιλής μεταξύ των χρηστών του WordPress. Η ιδέα της χρήσης της πλατφόρμας για την υποστήριξη ηλεκτρονικών καταστημάτων άρχισε να διαδίδεται. Προκειμένου να ικανοποιήσει αυτή την ανάγκη η WooThemes κυκλοφόρησε το WooCommerce.

WordPress cms
WordPress cms

Οι χρήστες του WordPress δείχνουν μία ιδιαίτερη προτίμηση στο WooCommerce πλέον. Η συχνή χρήση του μέχρι το 2015 τράβηξε την προσοχή της Automattic και η εταιρεία θέλησε να αποκτήσει αυτό το δημοφιλές plugin. Το WooCommerce έφτασε τα 10 δισεκατομμύρια δολάρια σε πωλήσεις μέχρι το 2017  κάτι που σήμανε μια σημαντική στιγμή στην ιστορία του WordPress.

Σήμερα, το συγκεκριμένο plugin συνεχίζει να ενημερώνεται, να αναπτύσσεται και να βελτιώνεται. Ωστόσο, ανταγωνιστές υπάρχουν πολλοί. Ένας από αυτούς είναι το Shopify το οποίο έχει να προτείνει τρομερές εναλλακτικές λύσεις, ενθαρρύνοντας πιο συχνές καινοτομίες.

Το μέλλον του WordPress cms

Δεν είναι εύκολη υπόθεση  η πρόβλεψη του μέλλοντος για το WordPress. Παρ’ όλα αυτά, έχουμε στη διάθεσή μας  μερικά στοιχεία από την ιστορία του WordPress μέχρι σήμερα για να κάνουμε κάποιες προβλέψεις.

Πρώτον, η ανάπτυξη του Block Editor συνεχίζεται. Καθώς βελτιώνεται και γίνεται ένα από τα πιο ολοκληρωμένα μέρη του WordPress, θα δούμε αναμφίβολα νέα χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά τη δημοτικότητα του WordPress cms, το μερίδιο του στο διαδίκτυο έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια. Δεν υπάρχει λόγος να πιστεύουμε ότι αυτό  θα αλλάξει. H κοινότητα του WordPress φαίνεται να εργάζεται ενεργά για τη βελτίωση των χαρακτηριστικών του.

Αν θα θέλατε να γίνετε μέλος της ομάδας που θα βοηθήσει το WordPress να αναπτυχθεί ακόμα περισσότερο, σκεφτείτε να συμμετάσχετε ως βασικός συνεργάτης, προγραμματιστής ή ακόμα και να ξεκινήσετε τη δική σας ιστοσελίδα. Θα μπορούσατε επίσης να παρακολουθείτε τις ευρύτερες τάσεις του διαδικτύου, όπως τις εξελίξεις στη βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης (SEO).

Όπως και να επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε το WordPress, ένα πράγμα φαίνεται σίγουρο για την πλατφόρμα, ότι το μέλλον της θα είναι λαμπρό.

Στην SigmaWeb «στηρίζουμε» και αγαπάμε το WordPress cms. Όλοι οι Shared hosting Servers μας είναι πλήρως παραμετροποιημένοι ώστε να υπάρχει το ιδανικό περιβάλλον φιλοξενίας για την εγκατάσταση του WordPress σας, εξασφαλίζοντας το 100% των δυνατοτήτων του ιστοτόπου σας. Πρόσθετα στο cPanel σας θα βρείτε προεγκατεστημένα πολλαπλά εργαλεία για την ανάπτυξη της ιστοσελίδας σας με αυτό το μοναδικό CMS.

Μοιραστείτε το

© 2005 – 2024 SigmaWeb – Φιλοξενία Ιστοσελίδων | Web Hosting | Streaming Hosting | Dedicated Server | Σχεδιασμός Ιστοσελίδων | GR Domain Name

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στον ιστότοπό μας.
ΑΠΟΔΟΧΗ