Για ένα… όνομα ζούμε!

Αρχική Σελίδα » Blog » Για ένα… όνομα ζούμε!
reputation

Προστατεύστε την ηλεκτρονική σας «υπόληψη» προστατεύοντας το email σας.

Η διαδικτυακή σας «φήμη» και υπόληψη είναι ένα από τα πιο πολύτιμα αγαθά σας. Εξαιτίας αυτού, πρέπει να κάνετε ό, τι είναι δυνατόν για να τα προστατεύσετε. Το πρόβλημα είναι ότι όσο ισχυρότερη γίνεται η φήμη σας στο διαδίκτυο, τόσο περισσότερο κακόβουλα άτομα σας βάζουν στο στόχαστρο.

Γιατί έχει σημασία το IP Reputation και domain Reputation;  

Πρακτικά αυτό είναι για τα email σας η «καλή φήμη» που σας ακολουθεί στο διαδίκτυο ότι τα μηνύματα σας είναι ασφαλή προς τους παραλήπτες. Έτσι μπορείτε ανεμπόδιστα να στέλνετε μηνύματα, χωρίς να ανησυχείτε ότι δεν θα φτάσουν στον παραλήπτη με δική σας υπαιτιότητα και δεν θα μπλοκαριστούν από οργανισμούς ελέγχου και ασφαλείας του διαδικτύου.

Θα πρέπει γενικότερα να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με την αποστολή μηνυμάτων από το email σας (και το reputation της IP και του domain σας), καθώς δεν θα ήταν καθόλου ευχάριστο αν μια μέρα η IP σας «κακοχαρακτηριστεί» από τους μεγαλύτερους οργανισμούς ελέγχου με αποτέλεσμα μια μέρα να μην μπορείτε να στείλετε πουθενά email.

Τα σημεία λοιπόν που πρέπει να προσέξετε, για να διατηρήσετε το reputation, την φήμη σας δηλαδή σε υψηλό επίπεδο:

Ενημερωμένες λίστες παραληπτών

Βασικό, αν όχι το σημαντικότερο, είναι το συχνό ξεκαθάρισμα των λιστών με τους παραλήπτες σας. Θα πρέπει να φροντίζετε πάντα οι παραλήπτες που στέλνετε τα μηνύματα σας να είναι emails τα οποία είναι λειτουργικά και όχι «ξεχασμένες» λίστες περασμένων ετών.  Αν δηλαδή ένα μεγάλο ποσοστό μηνυμάτων που στέλνετε καταλήγει σε αποτυχημένη αποστολή, τότε αυτό εν καιρώ «στιγματίζει» την φήμη σας. Μέρα με την μέρα τα μηνύματα σας, θα αρχίσουν να μπαίνουν στον κάδο με τα ανεπιθύμητα των παραληπτών σας ενώ η κατάσταση θα χειροτερεύει και θα εμφανίζεται το φαινόμενο, τα μηνύματα σας πλέον να φαίνονται γενικότερα ως spam για τις περισσότερες εφαρμογές και τους δημοφιλέστερους clients (outlook κοκ).
Εδώ το πρόβλημα είναι γενικότερο, καθώς ο κακοχαρακτηρισμός των emails και του domain σας, θα έχει αντίκτυπο και στον κακοχαρακτηρισμό καθολικά του mailserver που χρησιμοποιείτε, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να στείλει κανένας μηνύματα από τον ίδιο με εσάς server όπου αντιλαμβάνεστε το μέγεθος του προβλήματος για όλους σε αυτήν την περίπτωση.
Οπότε είναι επιτακτική ανάγκη η χρήση αποκλειστικά ενημερωμένων λιστών για την αποστολή ενημερωτικών δελτίων.

reputation

Προσοχή στο περιεχόμενο των μηνυμάτων σας

Γενικότερα, κρατήστε υπόψιν ότι ακόμα και το θέμα των μηνυμάτων που στέλνετε, και το περιεχόμενο, έχει σημασία για την τοποθέτηση όλου του μηνύματος στον κάδο spam. Πρακτικά αυτό σημαίνει, ότι πολλές εφαρμογές ελέγχου spam, δεν αποδέχονται μηνύματα με greeklish στον τίτλο ή ειδικούς χαρακτήρες και σύμβολα, ή ακόμη και μηνύματα με επισυναπτώμενες εικόνες και αρχεία.
Οι ρυθμίσεις αυτές μπορεί να είναι “πονοκέφαλος” για τους αποστολείς, ωστόσο είναι ιδιαίτερα χρήσιμες για την αποφυγή λήψης μεγάλου όγκου spam μηνυμάτων, φαινόμενο το οποίο δυστυχώς είναι τεράστιο σήμερα. Για αυτό και τα φίλτρα προστασίας που υπάρχουν πλέον, είναι ιδιαίτερα “αυστηρά” με αποτέλεσμα να μεταφέρονται ακόμα και χρήσιμα μηνύματα στον spam κάδο.

Προστασία φορμών επικοινωνίας

Κάτι που οι περισσότεροι ξεχνάνε, και μπορεί εύκολα να επηρεάσει την φήμη σας (reputation) είναι οι παραβιασμένες φόρμες επικοινωνίας της ιστοσελίδας σας. Θα πρέπει να φροντίζετε να είναι πάντα αναβαθμισμένες, χωρίς κενά ασφαλείας τα οποία θα αφήσουν χώρο σε κακόβουλες μαζικές αποστολές spam μηνυμάτων από τον php mailer σας με αποτέλεσμα να αμαυρώσουν την φήμη σας.  Πρόσθετα μια λύση θα ήταν σίγουρα η προσθήκη captha protection στις φόρμες σας.

Αναβαθμισμένες εφαρμογές

Έμμεσα σχετικό με την προστασία του reputation της IP σας είναι η διασφάλιση των εφαρμογών αποστολής μηνυμάτων που χρησιμοποιείτε (πχ Outlook), καθώς και των υπολογιστών σας. Θα πρέπει να είναι ενημερωμένα, ώστε να ελαχιστοποιείτε το ενδεχόμενο παραβιάσεων. Έτσι χωρίς παραβιάσεις, αποφεύγετε τις σπαμ αποστολές μηνυμάτων από το email σας.

Μοιραστείτε το

© 2005 – 2022 SigmaWeb – Φιλοξενία Ιστοσελίδων | Web Hosting | Streaming Hosting | Dedicated Server | Σχεδιασμός Ιστοσελίδων | GR Domain Name

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στον ιστότοπό μας.
ΑΠΟΔΟΧΗ
Privacy Policy