5 απλά βήματα για δυνατό blogging

Αρχική Σελίδα » Blog » 5 απλά βήματα για δυνατό blogging

Όλοι οι bloggers έχουν έρθει κατά διαστήματα αντιμέτωποι με το δίλημμα εάν το θέμα που θα αναπτύξουν θα το βρουν οι αναγνώστες ενδιαφέρον ή όχι. Η απόκτηση σταθερού αναγνωστικού κοινού δεν είναι κάτι το οποίο κερδίζεται σε μια βραδιά. Απαιτεί υπομονή κι επιμονή. Παρακάτω σας παρουσιάζουμε 5 απλά βήματα για επιτυχημένο blogging.

1. Share ξανά & ξανά

Mοιραστείτε τα άρθρα σας μέ όλο τον κόσμο! Κάντε share στο facebook wall σας, στο twitter, στο G+ και σε οποιοδήποτε άλλο μέσο διαθέτετε. Ζητήστε κι από τους φίλους/ γνωστούς σας να κάνουν το ίδιο και διαδώστε το άρθρο σας παντού. Re-share και Re-tweet μέρες αργότερα μετά την αρχική δημοσίευση ως υπενθύμιση ή ως Best of.

2. Δημιουργήστε κατηγορίες για τα άρθρα σας

Είναι αποδεδειγμένο ότι οι θεματικές ενότητες λειτουργούν στο χρήστη θετικά. Η αίσθηση ότι μπορεί κάποιος να βρει συγκεντρωμένα άρθρα για ένα θέμα που τον ενδιαφέρει (π.χ. Web hosting) όπως και η σιγουριά ότι πλέον ξέρει πού να αναζητήσει στο μέλλον παρόμοια θέματα, μόνο θετικά αποτελέσματα μπορούν να σας φέρουν. Οι αναρίθμητες αναρτήσεις χωρίς κατηγοριοποίηση κουράζουν τον επισκέπτη που αναγκάζεται να ψάξει ατελείωτες σελίδες μέχρι να βρει αυτό που τον ενδιαφέρει.

3. Γράψτε “έξυπνους” τίτλους

Ο τίτλος του άρθρου σας είναι το μόνο μέσο που έχετε για να τραβήξετε το ενδιαφέρον των αναγνωστών στο εσωτερικό/ αναλυτικό κείμενο. Δημιουγήστε μικρούς, “έξυπνους” τίτλους που θα κεντρίσουν το ενδιαφέρον.

4. Διαδράστε με άλλες blog κοινότητες

Ένας τρόπος για να αλληλεπιδράσετε με άλλες blog communities και να διαδώσετε και τα δικά σας άρθρα είναι να σχολιάζετε εσείς οι ίδιοι σε άλλα blogs. Λάβετε δράση, βείτε σχετικά θέματα σε άλλα blogs και σχολιάστε με ενθουσιασμό. Διακριτικά μπορείτε να αναφέρετε σύνδεσμο προς το δικό σας blog και το αντίστοιχο σχετικό άρθρο.

5. Τα άρθρα πρέπει να είναι ευανάγνωστα

Γράψτε σε μικρές παραγράφους, χρησιμοποιήστε bullet points, τονίστε λέξεις- κλειδιά ώστε ο αναγνώστης- χωρίς να χρειάζεται να διαβάσει ολόκληρο το άρθρο– να ξέρει σε τι αυτό αφορά.

Μοιραστείτε το

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

© 2005 – 2021 SigmaWeb – Φιλοξενία Ιστοσελίδων | Web Hosting | Streaming Hosting | Dedicated Server | Σχεδιασμός Ιστοσελίδων | GR Domain Name

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στον ιστότοπό μας.
ΑΠΟΔΟΧΗ
Privacy Policy