Μεταφορά ιστοσελίδας WordPress σε cPanel

Αρχική Σελίδα » Blog » Μεταφορά ιστοσελίδας WordPress σε cPanel

Η μεταφορά μιας ιστοσελίδας στο νέο πακέτο φιλοξενίας, μπορεί να γίνει «πονοκέφαλος» αν δεν γνωρίζετε τον τρόπο. Μια και η πλειοψηφία των ιστοσελίδων σήμερα είναι κατασκευασμένες με την χρήση του WordPress CMS, σήμερα θα δούμε μαζί πως γίνεται η μεταφορά ιστοσελίδας στο cPanel του νέου σας πακέτου φιλοξενίας από την SigmaWeb.

Αν λοιπόν έχετε ήδη μια ιστοσελίδα στο WordPress.com  και επιθυμείτε να την μεταφέρετε, ώστε να έχετε περισσότερο έλεγχο, τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για την μεταφορά ιστοσελίδας WordPress είναι τα παρακάτω:

  1. Εξαγωγή σε XML φάκελο

Στον πίνακα ελέγχου του WordPress σας (DashBoard στην αριστερή στήλη), θα βρείτε το εικονίδιο Εργαλεία (Site Tools), εκεί δίνεται η επιλογή Εξαγωγής αρχείων (Export) με την οποία μπορείτε να κατεβάσετε μια XML έκδοση του site σας. Με αυτή την έκδοση θα μπορέσετε να μεταφέρετε τα αρχεία σας στην νέα εγκατάσταση του WordPress που θα πραγματοποιήσετε στο cPanel σας.

*Βεβαιωθείτε ότι θα εξάγετε τα πάντα από το site σας και τα άρθρα αλλά και τα πολυμέσα. Με την εξαγωγή θα δημιουργηθεί ένα .tar αρχείο με τα δεδομένα σας για την ολοκλήρωση της μεταφορά ιστοσελίδας WordPress.

  1. Εγκαταστήστε το WordPress στον νέο σας server

Στο cPanel σας, μπορείτε να εγκαταστήσετε με μερικά κλικ το WordPress, χρησιμοποιώντας το  Softaculous  (οδηγίες εδώ: https://www.sigmaweb.gr/members/index.php?rp=/knowledgebase/242/—Wordpress—-.html)

Αφού εγκαταστήσετε το WordPress, συνδέεστε στην διαχείριση της νέας σας εγκατάστασης.

  1. Εισάγετε το XML στην νέα σας εγκατάσταση

Στον πίνακα ελέγχου της νέας σας εγκατάστασης, επιλέγετε Εργαλεία < Εισαγωγή. Κατόπιν επιλέγετε “Εισαγωγή WordPress και εκτέλεση“. Επιλέγετε το αρχείο που κατεβάσατε προηγουμένως και επιλέγετε Μεταφόρτωση.

Στην επόμενη σελίδα επιλέγετε «εισαγωγή συνημμένων» και υποβολή.

Με αυτόν τον τρόπο, το WordPress θα εισάγει τις αναρτήσεις, τις σελίδες, τα σχόλια, τις κατηγορίες κλπ. που περιέχονται στο XML.

 Είστε έτοιμοι! Έχετε ολοκληρώσει επιτυχώς την μεταφορά ιστοσελίδας και έχετε μεταφέρει με επιτυχία το WordPress σας στο cPanel !

Τώρα μπορείτε να ξεκινήσετε την παραμετροποίηση του WordPress σας για να του δώσετε την επιθυμητή μορφή!

Μοιραστείτε το

Επικοινωνία

Λ. Βουλιαγμένης 85
ΤΚ 16674, Γλυφάδα

CITY PLAZA MALL
1ος Όροφος
Γραφείο #301

Τηλέφωνο: 210.9609489

© 2005 – 2022 SigmaWeb – Φιλοξενία Ιστοσελίδων | Web Hosting | Streaming Hosting | Dedicated Server | Σχεδιασμός Ιστοσελίδων | GR Domain Name

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στον ιστότοπό μας.
ΑΠΟΔΟΧΗ