Παραπλανητικά emails: προτροπή για κατοχύρωση domain

Αρχική Σελίδα » Blog » Παραπλανητικά emails: προτροπή για κατοχύρωση domain
παραπλανητικά emails

Κατά καιρούς έχουμε θίξει αρκετές φορές το ζήτημα με τα παραπλανητικά emails και πόσο επικίνδυνα μπορεί να γίνουν, ανάλογα με το περιεχόμενο τους.

Ένα παράδειγμα θα μπορούσε να ήταν κάποιο μήνυμα το οποίο να σχετίζεται με το domain σας.

Μια τακτική στα παραπλανητικά emails ενδεχομένως θα ήταν να λάβετε κάποιο μήνυμα το οποίο θα σας προτρέπει, εφόσον έχετε ήδη κατοχυρώσει κάποιο domain, να αγοράσετε το ίδιο όνομα με διαφορετική κατάληξη. Παράλληλα τα μηνύματα τέτοιου τύπου, έχουν το στοιχείο της αναγκαιότητας ώστε να βιαστείτε να ακολουθήσετε την προτροπή τους: πχ θα μπορούσαν να σας αναφέρουν ότι ενδεχομένως μπορεί να αντιμετωπίσετε νομικές κυρώσεις, ή ότι κάποιος άλλος θα σας πάρει το όνομα!

ΠΡΙΝ ΚΑΝΕΤΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΕΙΤΕ ΤΟΝ ΚΑΤΑΧΩΡΗΤΗ ΣΑΣ!

Γενικά οποιοδήποτε μήνυμα λαμβάνετε σχετικά με το domain σας, αν δεν είναι από τον καταχωρητή σας, θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί με το περιεχόμενο του.

Οτιδήποτε λοιπόν και να σας αναφέρουν για το domain σας (πχ ότι μπορεί να απενεργοποιηθεί, ότι απαιτείται επικύρωση των στοιχείων σας κοκ) αν δεν είστε σίγουροι, θα πρέπει πρώτα να συμβουλευτείτε τον καταχωρητή του Domain σας για να αποφύγετε δυσάρεστες εκπλήξεις!

Δυστυχώς στο Internet υπάρχουν εκατομμύρια επιτήδειοι οι οποίοι χρησιμοποιούν πολλαπλά τρικς για σας εξαπατήσουν. Απαιτείται λοιπόν πολύ προσοχή και σίγουρα, αν δεν γνωρίζετε τι αφορά ακριβώς το μήνυμα που λαμβάνετε καλύτερα να ρωτήσετε τον καταχωρητή σας.

Η SigmaWeb, αποτελεί πιστοποιημένο από την ΕΕΤΤ καταχωρητή ονομάτων χώρου από το 2006. Οποιαδήποτε απορία έχετε σχετικά με το domain σας ή με τυχόν μήνυμα που αφορά το domain που έχετε κατοχυρώσει στην SigmaWeb, και δεν σας το έχουμε στείλει εμείς, μπορείτε να μας το προωθείτε ώστε να σας ενημερώνουμε επακριβώς για τι αφορά!

Μοιραστείτε το

© 2005 – 2024 SigmaWeb – Φιλοξενία Ιστοσελίδων | Web Hosting | Streaming Hosting | Dedicated Server | Σχεδιασμός Ιστοσελίδων | GR Domain Name

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στον ιστότοπό μας.
ΑΠΟΔΟΧΗ