Οδηγός επιβίωσης απομακρυσμένης εργασίας

Αρχική Σελίδα » Blog » Οδηγός επιβίωσης απομακρυσμένης εργασίας
απομακρυσμένη εργασία

Είναι γεγονός ότι οι συνθήκες που βιώνουμε είναι ιδιαίτερα δύσκολες. Πολλοί από εμάς εργαζόμαστε απομακρυσμένα. Πως μπορούμε όμως να οργανώσουμε και να φέρουμε εις πέρας σωστά την απομακρυσμένη εργασία;

Παρακάτω φτιάξαμε έναν «οδηγό επιβίωσης» για να εργαστείτε με ασφάλεια από το σπίτι:

  • Ασφαλής συσκευές για την απομακρυσμένη εργασία

Έτοιμοι για δουλειά με απομακρυσμένη εργασία, έχετε ανοίξει το Laptop ή το pc σας στο σπίτι και ξεκινάτε την σύνδεση στα προγράμματα της δουλειάς; Πρώτα θα πρέπει να διασφαλίσετε ότι οι συσκευές σας είναι απόλυτα ασφαλής ενεργοποιώντας κάποιο αξιόπιστο antivirus και κάνοντας το απαραίτητο σκανάρισμα για να βεβαιωθείτε ότι η συσκευή σας είναι ασφαλής. Παράλληλα θα πρέπει να σιγουρευτείτε ότι δεν απαιτείται κάποια αναβάθμιση στις εφαρμογές σας και αν αυτό συμβαίνει, προχωρήστε στις αναβαθμίσεις σας.
Προτιμήστε αν αυτό είναι εφικτό, να δουλεύετε με άλλη συσκευή από αυτήν που χρησιμοποιείτε στην καθημερινότητα σας και αποφύγετε να ανοίγετε ιστότοπους για τους οποίους δεν γνωρίζετε την αξιοπιστία τους ώστε να αποφύγετε να κατεβάσετε κάποιο κακόβουλο ιο στην συσκευή σας, ενώ θεωρείστε αυτονόητο και εφαρμόστε σε μόνιμη βάση την αποφυγή ανοίγματος επισυναπτώμενων σε emails ακόμα και αν σας το έχει στείλει κάποιος γνωστός σας.

  • Ρύθμιση εταιρικών email

Μπορείτε να ρυθμίσετε τα email σας σε πολλές συσκευές για να διευκολύνετε την απομακρυσμένη εργασία, όπως κινητά ή το Outlook του υπολογιστή σας ή και να συνδεθείτε μέσω webmail (οδηγίες σύνδεσης webmail: https://www.sigmaweb.gr/members/index.php?rp=/knowledgebase/17/—–email–online–webmail.html ) από όπου και να βρίσκεστε.

Παρακάτω σας παραθέτουμε ενδεικτικούς οδηγούς για την διασύνδεση των emails με τους δημοφιλέστερους clients και συσκευές: https://www.sigmaweb.gr/members/index.php?rp=/knowledgebase/59/-email–Outlook-Mac-Thunderbird-iPhone.html

Βασικό είναι να βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε ασφαλής κωδικούς πρόσβασης για τα email σας, ενώ αν δεν τους θυμάστε ή αν επιθυμείτε να τους αλλάξετε, μπορείτε να ακολουθήσετε τις παρακάτω οδηγίες: https://www.sigmaweb.gr/members/index.php?rp=/knowledgebase/210/—-email–or——email-.html

  • Επικοινωνία με συναδέλφους κατά την απομακρυσμένη εργασία

Διατηρήστε καθημερινή επικοινωνία με τους συναδέλφους σας ακόμα και στην απομακρυσμένη εργασία. Αυτό είναι ωφέλιμο όχι μόνον για την διατήρηση της κοινωνικότητας σας αλλά και για να συζητήσετε θέματα της εργασίας σας και να βρείτε δημιουργικούς τρόπους να την αναπτύξετε ακόμα και υπό αυτές τις συνθήκες.
Καλό θα ήταν αν είστε πολλά άτομα στην ομάδα (ή και λίγα), να πραγματοποιείτε απομακρυσμένα conferences ανά τακτά χρονικά διαστήματα ώστε να σας δίνεται η ευκαιρία να αναλύσετε εργασιακά ζητήματα ή νέες ιδέες.

  • Καλή ψυχολογία

Βασικό για μια επιτυχημένη απομακρυσμένη εργασία είναι η καλή ψυχολογία. Διατηρείστε την καθημερινότητα σας όσο μπορείτε, όπως ήταν πριν. Σηκωθείτε το πρωί από το κρεβάτι και «ετοιμαστείτε» να πάτε για δουλειά, αλλάξτε ρούχα και οργανώστε το «γραφείο» σας.
Μπορείτε να ακούτε χαλαρωτική μουσική ή να εργαστείτε στον ήλιο. Ίσως είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να «απολαύσετε» τα οφέλη της απομακρυσμένης εργασίας!

  • Οργάνωση χρόνου

Καλό θα ήταν να δομήσετε τον χρόνο σας. Ακόμα και αν η δουλειά σας δεν είναι πολύ απαιτητική δείτε το σας μια πολύ καλή ευκαιρία για μελέτη και εξέλιξη. Παράλληλα μπορείτε να θέσετε «χρονοδιάγραμα» των εργατοωρών σας ώστε να τις κάνετε όσο πιο παραγωγικές γίνεται. Μην παραλείψετε να συμπεριλάβετε σύντομα διαλείμματα για να φάτε κάποιο υγιεινό σνακ ή να ξεκουράσετε λίγο τα μάτια σας από την οθόνη, βγαίνοντας για 10’ στον ήλιο στο μπαλκόνι σας. Μετά το πέρας των εργατοωρών σας, μπορείτε να αφιερωθείτε σε δουλειές του σπιτιού, μαγείρεμα ενός ωραίου γεύματος, διάβασμα ενός ενδιαφέροντος βιβλίου, γιατί όχι περπάτημα ή τρέξιμο σε κοντινή απόσταση από το σπίτι (ακολουθώντας τις οδηγίες των αρμοδίων) ή και να ασχοληθείτε με τα λουλούδια σας, την οικογένεια σας ή το έτερον σας ήμισι!

Ελπίζουμε τα άνω να σας φανούν χρήσιμα και να δείτε την απομακρυσμένη εργασία ως μια πολύ καλή ευκαιρία για βελτίωση, ανάπτυξη και δημιουργία. Στο χέρι σας είναι!

Με φιλικούς χαιρετισμούς η «απομακρυσμένη» ομάδα της SigmaWeb

Μοιραστείτε το

© 2005 – 2022 SigmaWeb – Φιλοξενία Ιστοσελίδων | Web Hosting | Streaming Hosting | Dedicated Server | Σχεδιασμός Ιστοσελίδων | GR Domain Name

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στον ιστότοπό μας.
ΑΠΟΔΟΧΗ
Privacy Policy