Πως θα αλλάξει η πανδημία τον τρόπο που εργαζόμαστε; Προβλέψεις για το 2021

Αρχική Σελίδα » Blog » Πως θα αλλάξει η πανδημία τον τρόπο που εργαζόμαστε; Προβλέψεις για το 2021
απομακρυσμένη εργασία

Η πανδημία του Κορωναϊού, έφερε τα πάνω κάτω στις επιχειρήσεις παγκόσμια, ειδικά όταν αναγκάστηκαν ολόκληρες εταιρείες να δουλεύουν απομακρυσμένα. Με πολλές επιχειρήσεις να επιτυγχάνουν στην εργασία από το σπίτι, φαίνεται ότι θα συνεχίσουν να εργάζονται απομακρυσμένα, ακόμα και όταν τελειώσει η πανδημία.

Η μακροζωία της απομακρυσμένης εργασίας είναι μόνο μία από τις αναπόφευκτες «κληρονομίες» του COVID-19. Η πανδημία θα έχει μακροχρόνιες επιπτώσεις στο πώς θα λειτουργούν οι επιχειρήσεις στο μέλλον.

Ακολουθούν ορισμένες προβλέψεις για το πώς θα λειτουργούν οι εταιρείες το 2021 και μετά, όπως:

  • Εδραίωση της απομακρυσμένης εργασίας
  • Δραστικές αλλαγές στους χώρους γραφείων
  • Αυξημένη ευελιξία για τους εργαζομένους
  • Μια πιο ανταγωνιστική αγορά εργασίας

Τον Ιούλιο του 2020, οι ηγέτες των επιχειρήσεων της Google ανακοίνωσαν ότι η εταιρεία θα λειτουργούσε εξ αποστάσεως έως τουλάχιστον τον Ιούλιο του 2021. Μετά από αυτήν την ανακοίνωση, πολλές άλλες εταιρείες ακολούθησαν το ίδιο. Αυτή η ημερομηνία θα μπορούσε να μεταβληθεί ανάλογα με το χρονικό διάστημα που απαιτείται για την παρασκευή και τη διανομή ενός εμβολίου και για το πόσο καιρό τα σχολεία συνεχίζουν την εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Εταιρείες που κάποτε δίσταζαν για την απομακρυσμένη εργασία, πιθανότατα θα είναι πιο ανοιχτές σε αυτήν μετά τη λήξη της πανδημίας. Η επιβολή εργασίας από το σπίτι, ήταν ένα απαραίτητο πείραμα που απέδειξε ότι η απομακρυσμένη εργασία λειτουργεί

Μια μελέτη διαπίστωσε ότι τα δύο τρίτα των διευθυντών είδαν αυξημένη παραγωγικότητα από υπαλλήλους που εργάζονταν εξ αποστάσεως. Επιπλέον, έρευνα από το Harvard Business School διαπίστωσε αύξηση της παραγωγικότητας κατά 4,4% από υπαλλήλους που ήταν ελεύθεροι να εργαστούν από οπουδήποτε. Αυτή η αποδεδειγμένη αύξηση της παραγωγικότητας θα σημαίνει ότι η απομακρυσμένη εργασία ήρθε για να μείνει.

Αλλά για πόσο καιρό;

Ο Chris Herd, ο ιδρυτής του FirstBaseHQ, προβλέπει ότι η πλειοψηφία των εργαζομένων θα εργαστεί από το σπίτι έως το 2030!

Τα γραφεία θα αλλάξουν

Με την ευελιξία να εργάζονται από το σπίτι, οι εταιρείες δεν θα χρειάζονται πλέον χώρο γραφείου σε ακριβές πόλεις. Θα μειώσουν το μέγεθος των γραφείων τους και θα εξοικονομήσουν σημαντικά τα έξοδα στέγασης της εταιρείας.

Σύμφωνα με μια έκθεση της Flexjobs, οι εταιρείες μπορούν να εξοικονομήσουν 22.000$ ετησίως σε χώρους γραφείου ανά υπάλληλο που εργάζεται από το σπίτι. Μια εταιρεία 100 ατόμων που στρέφεται σε απομακρυσμένη εργασία θα έχει εξοικονομήσει 2,2 εκατομμύρια δολάρια – τα οποία μπορούν να επενδύσουν σε οργάνωση εργαλείων απομακρυσμένης εργασίας.

Τα γραφεία όπου θα απομείνουν, θα αρχίσουν να μοιάζουν περισσότερο με συνεδριακούς χώρους παρά με τα παραδοσιακά γραφεία που ήταν μέχρι πρότινος . Οι συνάδελφοι ενδέχεται να μοιράζονται στα γραφεία με βάση ένα εναλλασσόμενο πρόγραμμα.

Εναλλακτικά, ο Herd προβλέπει ότι οι εταιρείες ενδέχεται να πληρώνουν για συνδρομές συνεργατικού χώρου για τους υπαλλήλους τους αντί να μισθώνουν μόνιμα δικούς τους χώρους γραφείων.

Περισσότερη ευελιξία για τους υπαλλήλους

Καθώς οι εταιρείες θα συνεχίζουν να εργάζονται εξ αποστάσεως, οι εργαζόμενοι θα έχουν μεγαλύτερη ευελιξία ως προς το πού ζουν και που εργάζονται.

Οι άνθρωποι θα μετακινηθούν σε πιο προσιτές οικονομικά περιοχές και μακριά από ακριβά επιχειρηματικά κέντρα. Η έδρα της εκάστοτε εταιρείας μπορεί επίσης να απομακρυνθεί από τα αστικά κέντρα. Έτσι οι μικρότερες πόλεις με φθηνό ενοίκιο θα γίνουν ελκυστικές για εργοδότες και εργαζόμενους

Με ομάδες που βρίσκονται σε ζώνες ώρας και χώρες, το 9-5 δεν θα είναι πλέον ο κανόνας. Θα δοθεί περισσότερη έμφαση στο να γίνεται η δουλειά, παρά στο πότε, πού ή πώς γίνεται. Οι εργαζόμενοι θα βιώνουν καλύτερη ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής. Η δουλειά θα αρχίσει να ταιριάζει στον τρόπο ζωής των ανθρώπων, αντί να τον υπαγορεύει.

Μια ολοένα και πιο ανταγωνιστική αγορά εργασίας

Ένα ανεξάρτητο από την τοποθεσία εργατικό δυναμικό θα δημιουργήσει «πόλεμο ταλέντων». Οι αιτήσεις δεν θα έρχονται απλώς από την περιοχή γύρω από ένα χώρο εργασίας – αλλά από όλο τον κόσμο.

Μια διεθνής αγορά εργασίας θα είναι πολύ πιο ανταγωνιστική. Οι εργαζόμενοι θα πρέπει να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους για να διατηρήσουν τις δουλειές τους. Οι εταιρείες θα έχουν την επιλογή κορυφαίων ταλέντων από όλο τον κόσμο.

Ο COVID-19 είχε καταστροφικές συνέπειες για τη δημόσια υγεία και την οικονομία. Ωστόσο, η νέα εποχή είναι γεγονός και οι επιχειρήσεις μόνον κέρδος μπορούν να έχουν αν εναρμονιστούν σωστά σε αυτήν.

Με βάση την αποδεδειγμένη αύξηση της παραγωγικότητας, η απομακρυσμένη εργασία ήρθε για να μείνει. Για να παραμείνουν ανταγωνιστικές, οι εταιρείες θα πρέπει να παρέχουν στους εργαζόμενους ευελιξία σχετικά με το πού και πώς μπορούν να εργαστούν.

Αυτές οι αλλαγές θα είναι κερδοφόρες για τις εταιρείες και τους υπαλλήλους τους. Οι εταιρείες θα έχουν επιλογή ανάμεσα στα καλύτερα ταλέντα παγκοσμίως. Αν και αυτό μπορεί να κάνει την αγορά εργασίας πιο ανταγωνιστική, οι εργαζόμενοι θα μπορούν να επιτύχουν μια καλύτερη ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και επαγγελματικής ζωής, χάρη στην ευελιξία που προσφέρουν οι απομακρυσμένες θέσεις εργασίας. Τέλος τεράστια ποσά θα εξοικονομηθούν παγκοσμίως από την μείωση των γραφείων προς ενοικίαση, τις σαφώς λιγότερες μετακινήσεις, αλλά και τεράστια περιβαλλοντολογικά οφέλη.

Στην SigmaWeb στηρίζουμε την απομακρυσμένη εργασία, και φροντίζουμε να σας παρέχουμε όλα τα εργαλεία για να μπορείτε από οπουδήποτε να εργαστείτε στην ιστοσελίδα και τα email σας. Πρόσθετα, σας υποστηρίζουμε επί 24ώρου βάσης για οποιαδήποτε απορία σας.

15 χρόνια τώρα, η SigmaWeb είναι πάντα κοντά στον σύγχρονο επαγγελματία και του παρέχει τις πιο ποιοτικές και αξιόπιστες λύσεις σε υπηρεσίες φιλοξενίας, κατοχύρωσης ονομάτων χώρου και κατασκευής ιστοσελίδων.

Μοιραστείτε το

Επικοινωνία

Λ. Βουλιαγμένης 85
ΤΚ 16674, Γλυφάδα

CITY PLAZA MALL
1ος Όροφος
Γραφείο #301

Τηλέφωνο: 210.9609489

© 2005 – 2022 SigmaWeb – Φιλοξενία Ιστοσελίδων | Web Hosting | Streaming Hosting | Dedicated Server | Σχεδιασμός Ιστοσελίδων | GR Domain Name

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στον ιστότοπό μας.
ΑΠΟΔΟΧΗ