Το ταξίδι της επιχείρησής μου από το Shared στο Dedicated Hosting

Αρχική Σελίδα » Blog » Το ταξίδι της επιχείρησής μου από το Shared στο Dedicated Hosting
Shared στο Dedicated Hosting

Από το Shared στο Dedicated Hosting:

“Ο δρόμος της επιτυχίας στο διαδίκτυο” Πως από απλό Διαμοιρασμένο περιβάλλον φιλοξενίας  βρέθηκα σε Dedicated Server

*Το παρόν αποτελεί μαρτυρία χρήστη υπηρεσιών φιλοξενίας από το εξωτερικό όπου με πολύ γλαφυρό τρόπο περιγράφει τα βήματα για να κατακτήσετε την διαδικτυακή κορυφή!

Οι γονείς μου με έμαθαν να μοιράζομαι, αλλά όσον αφορά την φιλοξενία της ιστοσελίδας μου, πλέον με έχει κουράσει:

Ως παιδί, διδάχτηκα να μοιράζομαι και νομίζω ότι ήμουν αρκετά καλός σε αυτό. Καθώς μεγάλωνα συνέχισα την τάση του διαμοιρασμού στην επαγγελματική μου καριέρα, καθώς ξεκίνησα την πρώτη μου ιστοσελίδα σε ένα διαμοιραζόμενο πακέτο φιλοξενίας (=Shared Hosting περιβάλλον φιλοξενίας). Αυτό σήμαινε ότι βρισκόμουν σε έναν διακομιστή μαζί με άλλες ιστοσελίδες, μοιράζοντας καθημερινά τους διαθέσιμους πόρους του server, μεταξύ μας.

Αυτή είναι η αρχή στο ταξίδι μου ως αναδυόμενος, χομπίστας και υποστηρικτής των μικρών επιχειρήσεων. Στην αρχή, ένας φίλος μου προσφέρθηκε εθελοντικά να φτιάξει μία ιστοσελίδα, αυτόματα μετατράπηκα σε ιδιοκτήτη μικρής «ιντερνετικής επιχείρησης» και βίωσα την δοκιμασία του πώς μια τρομερά αργή ιστόσελίδα επηρέασε συνολικά την επιχείρησή μας. Το τέλος αυτής της «ιντερνετικής επιχείρησης» μετατράπηκε στην αρχή του υπόλοιπου ταξιδιού μου.

Η αρχή του τέλους:

Πώς αυτό επηρέασε την καριέρα μου σήμερα; Με έφερε σε ένα σημείο όπου μπορώ να μοιραστώ τον ενθουσιασμό μου για το μέλλον της φιλοξενίας. Στο να διασφαλίσω ότι άνθρωποι σαν εμένα, οι ειδικοί «διαμοιραστές» του κόσμου, σταματώντας τις απογοητεύσεις που προκαλούνται από την ανεπαρκή φιλοξενία.

Όταν στήσαμε την πρώτη μας ιστοσελίδα με διαμοιρασμένη φιλοξενία, δεν μας ενδιέφερε πολύ η ταχύτητα της ιστοσελίδας μας ή η πόση ώρα κατά μέσο όρο χρειάστηκε για να φορτώσει.

Τώρα, σχεδόν 20 χρόνια αργότερα, ο κόσμος δεν μπορεί να περιμένει. Οι άνθρωποι θέλουν πολλά πράγματα και τα θέλουν τώρα. Η διάρκεια της προσοχής ενός χρήστη μετριέται στα χιλιοστά του δευτερολέπτου που χρειάζεται για να φορτώσει η μέση ιστοσελίδα  και δεν θα περιμένει πολύ πριν απομακρυνθεί αν τα κλικ του δεν απαντηθούν. Η ταχύτητα είναι χρήμα και η ταχύτητα δημιουργείται με την διαθεσιμότητα των κατάλληλων πόρων σε συνδυασμό με τις αυξημένες ανάγκες.

Για αυτό και θεωρώ ότι το να μοιράζεσαι πόρους στην προκειμένη περίπτωση δεν είναι ότι καλύτερο. Δεν λέω ότι η διαμοιρασμένη φιλοξενία δεν έχει θέση στο μέλλον της φιλοξενίας. Το μέλλον θα είναι διαφορετικό για κάθε προϊόν φιλοξενίας που γνωρίζουμε σήμερα. Σε είκοσι χρόνια από τώρα θα υπάρχουν νέες τάσεις και νέα ονόματα για παλιά προϊόντα. Ανεξάρτητα από το πώς ονομάζονται σήμερα, πάντα θα υπάρχουν νέες καινοτομίες καθώς η ανθρωπότητα συνεχίζει να αναπτύσσεται τεχνολογικά.

Υπάρχει μια θέση για κάθε καινοτομία από τώρα μέχρι πάντα, ανάλογα με τον χρήστη. Αλλά για μένα? Η διαμοιρασμένη φιλοξενία δεν είναι για μένα και την ιστοσελίδα μου. Τώρα που είμαι επιτέλους εγωιστής για τα πάντα, θέλω τα πάντα τώρα. Θέλω να μεταβώ από το Shared στο Dedicated Hosting !

Αν και δεν μου ταίριαξε εντέλει το Shared Hosting περιβάλλον, οφείλω να αναλογιστώ τα οφέλη του κατά τη διάρκεια της ίδρυσης της πρώτης μου επιχείρησης:

Για μένα και τις αρχικές μου ανάγκες, η διαμοιρασμένη φιλοξενία ήταν καταπληκτική. Η τιμή ήταν σωστή και οι πόροι ήταν αρκετοί για την νέα αναπτυσσόμενη ιστοσελίδα μας. Αρχίσαμε να ανεβάζουμε αρχεία και να δημιουργούμε τον καλύτερο ιστότοπο που μπορούσαμε. Καθώς η επιχείρησή μας μεγάλωνε, η «διαμοιρασμένη» μας φιλοξενία μεγάλωνε μαζί της!

«δεν φταις εσύ, εγώ φταίω»

Ωστόσο, όπως συμβαίνει σε πολλές επιχειρηματικές σχέσεις, όταν η διαμοιρασμένη φιλοξενία δεν μπορούσε να συμβαδίσει με τις αυξανόμενες ανάγκες μας, τότε όλο αυτό άρχισε να με κουράζει. Παρόλο που κάναμε πολύ καλή δουλειά στη διαχείριση της ανάπτυξής μας εξωτερικά, ήταν δύσκολο να παραμείνουμε στην επιφάνεια με τους πόρους που μας έδινε το πακέτο φιλοξενίας μας. Πιέζαμε το τρέχον σχέδιό μας στο μέγιστο και αυτό επηρέαζε την ταχύτητα και την αξιοπιστία μας. Όταν όλα αυτά έγιναν τελικά πάρα πολλά, η ιστοσελίδα μας έκλεισε. Προσπαθήσαμε να ζητήσουμε κάποια συμβουλή λίγο αργότερα, αλλά ήταν πολύ αργά.

Είναι άδικο εκ μέρους μου να κατηγορώ το Shared hosting στο σύνολό του. Δούλεψε για εμάς για πολλά χρόνια και κράτησε γερά στην αρχή της επιτυχίας μας. Ήταν η συνεχής πρόοδός μας που επιβάρυνε τόσο πολύ τους πόρους του πακέτου φιλοξενίας μας στο τέλος. Είναι λογικό ότι το αίσθημα ασφάλειας με το οποίο ξεκινήσαμε άρχισε να μειώνεται καθώς η εταιρεία μας ξεπέρασε το αρχικό μας προσδόκιμο.

Εξαιτίας αυτού, αναβαθμίσαμε τελικά τα σχέδιά μας. Ήταν καιρός να εγκαταλείψουμε την διαμοιρασμένη  φιλοξενία και να βρούμε ένα πρόγραμμα που θα μπορούσε να στεγάσει την ανοδική πορεία της εταιρείας μας. Ήταν το τέλος ενός καταπληκτικού ταξιδιού στη διαμοιρασμένη φιλοξενία και δεν θα ήμουν εκεί που είμαι σήμερα χωρίς τη διαμοιρασμένη φιλοξενία και τα πρώιμα οφέλη της. Νομίζω δε πλέον, ότι αυτή είναι η φυσική εξέλιξη των πραγμάτων για έναν απαιτητικό επαγγελματία μιας αναπτυσσόμενης επιχείρησης:

Από το Shared στο Dedicated Hosting !

Μοιραστείτε το

Επικοινωνία

Λ. Βουλιαγμένης 85
ΤΚ 16674, Γλυφάδα

CITY PLAZA MALL
1ος Όροφος
Γραφείο #301

Τηλέφωνο: 210.9609489

© 2005 – 2022 SigmaWeb – Φιλοξενία Ιστοσελίδων | Web Hosting | Streaming Hosting | Dedicated Server | Σχεδιασμός Ιστοσελίδων | GR Domain Name

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στον ιστότοπό μας.
ΑΠΟΔΟΧΗ