Πώς να αλλάξετε πάροχο Φιλοξενίας χωρίς να επηρεαστεί το SEO

Αρχική Σελίδα » Blog » Πώς να αλλάξετε πάροχο Φιλοξενίας χωρίς να επηρεαστεί το SEO
πάροχο φιλοξενίας

Με την αλλαγή στον πάροχο φιλοξενίας (web hosting provider), ο ιστότοπός σας θα πρέπει να διατηρήσει την κατάταξή του στις μηχανές αναζήτησης, προκειμένου να μην μειωθεί η επισκεψιμότητα. Για να πετύχετε μια ομαλή μετάβαση, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το SEO (search engine optimizanion – ενέργειες βελτιστοποίησης για τις μηχανές αναζήτησης) της ιστοσελίδας σας δεν έχει διαταραχθεί.

Μια υψηλή κατάταξη στις μηχανές αναζήτησης χρειάζεται πολύ χρόνο για να αναπτυχθεί και θα πρέπει να φυλάσσεται προσεκτικά κατά τη διάρκεια μιας μετακίνησης.

Σε αυτό το άρθρο, θα εξετάσουμε πώς μπορεί να διατηρηθεί το SEO, όταν μια μεταφέρεται μια ιστοσελίδα και αλλάζει πάροχο φιλοξενίας και θα δούμε πρόσθετα ενδεικτικούς τρόπους προστασίας των, με τόσο κόπο κεκτημένων, κατατάξεων στις μηχανές αναζήτησης !

Ένα περιβάλλον φιλοξενίας ευνοϊκό για το SEO, μπορεί να διατηρήσει, και γιατί όχι να ανεβάζει ακόμα περισσότερο, τις κατατάξεις στο Google.

Ακολούθως παραθέτουμε πέντε παράγοντες οι οποίοι επηρεάζουν στο SEO κατά την μεταφορά:

 1. Μετακίνηση σε διακομιστές υψηλής απόδοσης

Η μεταφορά μιας ιστοσελίδας, σε έναν πάροχο φιλοξενίας ο οποίος παρέχει αξιόπιστους servers, οι οποίοι μπορούν να αποδώσουν το 100% των δυνατοτήτων ενός ιστοτόπου, είναι ζωτικής σημασίας για την μεταφορά της ιστοσελίδας και την διατήρηση του καλού ranking στο SEO.

Η Google μετρά την ταχύτητα του ιστότοπού σας ως παράγοντα κατάταξης. Όταν η ιστοσελίδα σας φορτώνει γρήγορα, οι ανιχνευτές των μηχανών αναζήτησης (Google Bots) μπορούν εύκολα να ανακαλύψουν και να ευρετηριάσουν το περιεχόμενό σας, με αποτέλεσμα την βέλτιστη κατάταξη του περιεχομένου σας στις αναζητήσεις.

Λόγω της σύνδεσης μεταξύ της απόδοσης της ιστοσελίδας και της κατάταξης στην αναζήτηση, θα πρέπει να επιλέξετε έναν πάροχο φιλοξενίας με ταχύτατους, προσεγμένους servers.

 1. Μετακίνηση όλων των keywords!

Είναι πολύ βασικό κατά την μεταφορά της ιστοσελίδας σε άλλο πάροχο φιλοξενίας, να μην «μείνουν πίσω» στοιχεία της τα οποία επηρεάζουν το SEO.

Κατά την μεταφορά, χρειάζονται τα αρχεία, οι βάσεις δεδομένων, το περιεχόμενο, ο κώδικας και οτιδήποτε αφορά την ιστοσελίδα σας. Δεν επαρκεί δηλαδή μόνο το περιεχόμενο της (κείμενα και εικόνες).
Μαζί «μετακινείτε» επίσης τις εφαρμοσμένες πρακτικές SEO: Το κείμενο με τις λέξεις-κλειδιά, τις ετικέτες των εικόνων και τα meta data, που μεταξύ άλλων, δίνουν στην ιστοσελίδα σας την υψηλή κατάταξη στις σχετικές αναζητήσεις.

Όταν αλλάζετε πάροχο φιλοξενίας ιστοσελίδων, βεβαιωθείτε ότι μετακινείτε κάθε στοιχείο της ιστοσελίδας σας που σχετίζεται με το SEO. Αν υπάρχει κάποιο τμήμα της ιστοσελίδας σας που δεν θα μεταφερθεί, σκεφτείτε τις επιπτώσεις που θα έχει αυτό στο SEO σας.

 1. Προσοχή στο Down Time κατά την μεταφορά

Με την αλλαγή στον πάροχο φιλοξενίας, θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί σε τυχόν Down Time το οποίο μπορεί να προκύψει κατά την μεταφορά. Αν για παράδειγμα κατά την απενεργοποίηση της ιστοσελίδας από τον προηγούμενο πάροχο, η ιστοσελίδα δεν είναι διαθέσιμη και εκείνη την στιγμή ελεγχθεί από τους αυτόματους μηχανισμούς του Google, μπορεί να προκληθεί ζημιά στο SEO του ιστοτόπου σας. Για να διατηρήσετε λοιπόν την απρόσκοπτη λειτουργία, θα πρέπει να ακολουθήσετε τα εξής:

 • Διατηρήστε ενεργό το πακέτο σας στον προηγούμενο πάροχο, μέχρι να ολοκληρωθεί η μεταφορά της ιστοσελίδας σας.
 • Επιλέξτε έναν νέο πάροχο φιλοξενίας ο οποίος είναι σε θέση να σας εξασφαλίσει αξιόπιστη προγραμματισμένη μεταφορά, χωρίς να βρεθείτε προ εκπλήξεως.
 • Με την ολοκλήρωση της μεταφοράς, μπορείτε να αλλάξετε nameservers στο domain σας, σε αυτούς που θα σας υποδείξει ο νέος σας πάροχος και ενημερώστε τον παλιό να απενεργοποιήσει το πακέτο σας.
 1. Προσοχή στους παράγοντες του SEO οι οποίοι σχετίζονται με το domain

Αν διατηρήσετε το ίδιο domain κατά την μεταφορά, τότε τα πράγματα είναι απλά, το μόνο που χρειάζεται είναι να αλλάξετε, με την βοήθεια του καταχωρητή σας τους nameservers όπως αναφέραμε πιο πάνω.

Αν όμως επιθυμείτε να αλλάξετε το domain όπου έχει εγκατασταθεί η ιστοσελίδα σας κατά την μεταφορά, τότε τα πράγματα περιπλέκονται και θα πρέπει να προσέξετε ορισμένα θέματα για να διασφαλίσετε ότι δεν θα επηρεαστεί το SEO:

 • Ενημερώστε τους πελάτες σας εκ των προτέρων για την επικείμενη αλλαγή και ιδανικά ορίστε ανακατεύθυνση από το παλιό προς το νέο όνομα ώστε να μην χάσετε επαφή μαζί τους.
 • Διευθετήστε με την βοήθεια ενός developer τις απαραίτητες εργασίες που πρέπει να τελεστούν στον ιστότοπο για την αλλαγή domain εγκατάστασης του.
 • Ελέγξτε προσεκτικά το sitemap της ιστοσελίδας ώστε να βεβαιωθείτε ότι έχουν τροποποιηθεί όλα τα επιμέρους του ιστοτόπου τα οποία σχετίζονται με το domain.
 • Ορίστε με την βοήθεια του Developer σας τις απαραίτητες ανακατευθύνσεις στα url σας για την διατήρηση του SEO.
 • Αποφύγετε τα σφάλματα σελίδων που «δεν υπάρχουν» λόγω της αλλαγής domain (error 404), καθώς αυτά μπορεί να έχουν ολέθριο αποτέλεσμα για τις κατατάξεις σας. Με τη χρήση των 301 ανακατευθύνσεων, θα αποφύγετε τα σφάλματα σελίδας που βλάπτουν το SEO και θα διατηρήσετε την επισκεψιμότητα και το κύρος της παλιάς σας ιστοσελίδας.
  Πρακτικά μια ανακατεύθυνση 301 «ενημερώνει» στους ανιχνευτές μηχανών αναζήτησης ότι μια διεύθυνση URL έχει αλλάξει και ανακατευθύνει σε μια διαφορετική διεύθυνση URL.
 1. Διατηρήστε ή βελτιώστε την κατάταξή σας με SEO friendly φιλοξενία ιστοσελίδων

Σύμφωνα με τα άνω, με την σωστή επιλογή παρόχου φιλοξενίας, μπορείτε όχι μόνον να διατηρήσετε την κατάταξη σας, αλλά και να την βελτιώσετε!

Η SigmaWeb ως πάροχο φιλοξενίας προσφέρει δωρεάν και ανώδυνη μεταφορά της ιστοσελίδας σας με την επιλογή ετήσιου πακέτου φιλοξενίας. Μας δίνετε τους κωδικούς cPanel από τον προηγούμενο σας πάροχο και μεταφέρουμε τα πάντα από την προηγούμενη εταιρεία. Πρόσθετα, μας προμηθεύετε με τον κωδικό εξουσιοδότησης μεταφοράς από τον καταχωρητή του domain σας, και μεταφέρουμε ταυτόχρονα και το domain σας!

Όλοι οι Shared Hosting servers της SigmaWeb είναι πλήρως παραμετροποιημένοι ώστε να μπορούν να εξασφαλίσουν 100% απροβλημάτιστη λειτουργία στην ιστοσελίδα σας και ιδανική απόδοση για τις μηχανές αναζήτησης.

Ξεκινήστε σήμερα από εδώ! https://www.sigmaweb.gr/web-hosting

Μοιραστείτε το

Επικοινωνία

Λ. Βουλιαγμένης 85
ΤΚ 16674, Γλυφάδα

CITY PLAZA MALL
1ος Όροφος
Γραφείο #301

Τηλέφωνο: 210.9609489

© 2005 – 2022 SigmaWeb – Φιλοξενία Ιστοσελίδων | Web Hosting | Streaming Hosting | Dedicated Server | Σχεδιασμός Ιστοσελίδων | GR Domain Name

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στον ιστότοπό μας.
ΑΠΟΔΟΧΗ