Οι σύγχρονες τάσεις στο design για να είστε πάντα Up-to-Date

Αρχική Σελίδα » Blog » Οι σύγχρονες τάσεις στο design για να είστε πάντα Up-to-Date

Το website σας είναι αρκετά παλιό και για την ακρίβεια αποπνέει την αισθητική και την τεχνοτροπία που επικρατούσε τη χρονιά που το κατσκευάσατε; O ανταγωνισμός σας έχει φύγει μπροστά στο Design με αποτέλεσμα να ελκύει περισσότερους επισκέπτες από ό,τι εσείς;  Επενδύστε στο UI (User Interface) του site σας κι διασφαλίστε την ευχάριστη πλοήγηση των επισκεπτών σας.

Καθώς η τεχνολογία εξελίσσεται με εκρηκτικούς ρυθμούς, αν θέλετε να φαίνεστε Up-to-Date, προτείνουμε να ανανενώνετε το website σας – ιδανικά – κάθε 2-3 χρόνια ή να προχωράτε σε εικαστικές παρεμβάσεις που κάνουν αισθητή την οποιαδήποτε μικρή ή μεγάλη αλλαγή.

Εάν ήρθε η ώρα να καταργήσετε τον παλιό ιστότοπο, φροντίστε να εφαρμόσετε τις παρακάτω τάσεις που επικρατούν σήμερα για ένα σύγχρονο και μοντέρνο site:
1. Απλό, λιτό, λειτουργικό

Στο παρελθόν έχουν δαπανηθεί πολλές εκατοντάδες / χιλιάδες ευρώ για την κατασκευή εντυπωσιακών sites, με πολλαπλές εφαρμογές για λόγους εντυπωσιασμού και καμία απολύτως λειτουργικότητα. Αυτή ήταν η παλιά νοοτροπία στο Design. Έκτοτε οι τεχνικές και οι τάσεις έχουν γίνει πιο φιλικές στο χρήστη και σαφώς πιο λειτουργικές. Τα σύγχρονα websites είναι λιτά, κομψά, συγκεκριμένα και χρηστικά. Ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν υστερούν από αισθητικής πλευράς ενώ είναι πολύ πιο γρήγορα καθώς φορτώνουν την πληροφορία ταχύτερα.

2. Responsive Design

Αρχικά να σας ενημερώσουμε τι είναι το Responsive Design: είναι μια συλλογή τεχνικών που επιτρέπουν στο website να αυτοπροσαρμόζεται ανάλογα με την ανάλυση της οθόνης του επισκέπτη.
Γιατί δημιουργήθηκε: γιατί πλέον οι web users χρησιμοποιούν σε μεγάλο ποσοστό τις κινητές συσκευές τους για την πλοήγηση στο διαδίκτυο (tablets, smartphones κ.α.) κι αναμένεται ότι μέσα στο 2014 το mobile internet θα ξεπεράσει το desktop internet. Επίσης, οι συνεχώς αυξανόμενες πωλήσεις των smart devices είναι ένα στοιχείο που δεν μπορεί κανείς να αγνοήσει. Με την τεχνολογία του Responsive αποδεσμεύεστε από επιπλέον κόστη κατασκευής Mobile Apps ή Mobile Sites, καθώς με ένα Fully Responsive website απευθύνεστε σε όλους τους web users, ανεξαρτήτου συσκευής και λειτουργικού (iOs, Android, Windows κ.α.).

3. Απομίμηση application interface

Ήδη πολλά νέα sites κατασκευάζονται ως απομίμηση του mobile application. Λιτά, οριοθετημένα και με πολύ συγκεκριμένες Call-to-Action ενέργειες. Αυτό θα παρατηρηθεί ακόμη πιο έντονα στο μέλλον, όταν πλέον τα στατιστικά χρήσης του Mobile Interface (επιφάνειες κινητών συσκευών) από τους web users θα υποδεικνύουν τις smart devices ως νούμερο 1 επιλογή για την πλοήγηση στο διαδίκτυο. Η τάση αυτή είναι φανερά συνάρτηση της παραπάνω (2.).

4. Διαφάνεια σελίδας

Οι σύγχρονες τεχνικές έχουν δημιουργήσει ένα πολύ ενδιαφέρον στοιχείο και από κατασκευαστικής αλλά και αισθητικής πλευράς. Πρόκειται για τη δυνατότητα ρύθμισης του transparency (διαφάνεια) της σελίδας ώστε να μη χρειάζεται πλέον να γίνεται συνδυασμός των επιμέρους στοιχείων για κάθε ξεχωριστή σελίδα.

5. Τρικς με Javascript

Στο web design του σήμερα δεν υπάρχει Flash. Έχει αντικατασταθεί πλήρως από τις γλώσσες προγραμματισμού HTML και Javascript που είναι ευέλικτες στις σύγχρονες τάσεις ενώ δίνουν άπειρες δυνατότητες στον Designer για ένα τελικό εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

Μερικά tricks που μπορείτε να εφαρμόσετε στο website σας με τη χρήση των παραπάνω για να είστε Up-to-Date:
> Ατελείωτο scrolling down

Αυτό θα το έχετε σίγουρα παρατηρήσει στη σελίδα του Facebook. Μόλις ο χρήστης φτάνει στο τέλος της σελίδας φορτώνεται αυτόματα επιπλέον πληροφορία χωρίς να πατήσει κάποιο κουμπί.
> Parallax Scrolling

Πρόκειται για το πιο σύγχρονο “εικαστικό στήσιμο” ενός website. Στην ουσία, η θέση ενός αντικειμένου στη σελίδα καθορίζει και τον τρόπο του scrolling. Έτσι, δίνεται η αίσθηση ότι υπάρχει βάθος στο site ενώ η πλοήγηση παίρνει μια πιο ρευστή και ενδιαφέρουσα μορφή.
> Εντυπωσιακοί Sliders

Ένας slider για να είναι εντυπωσιακός ή να εμπεριέχει κίνηση δε χρειάζεται να είναι στημένος σε Flash. Μπορείτε να έχετε KAI δυναμικούς KAI εντυπωσιακούς KAI λειτουργικούς sliders σε όποια σελίδα του website θέλετε με Javascript.

6. Web fonts

Σήμερα υπάρχουν αμέτρητες γραμματοσειρές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε προκειμένου να δώσετε ιδιαίτερη μορφή στο λεκτικό περιεχόμενο του website, σε αντίθεση με μερικά χρόνια πριν, όταν οι designers είχαν ελάχιστες επιλογές ως προς την επιλογή της γραμματοσειράς.

7. Website σε μια σελίδα (One-Page-Site)

Αναρτήστε όλο το περιεχομένο της ιστοσελίδας σας σε μία μόνο σελίδα. Είναι η νέα τάση στο web design – 1 page site -που δε συνίσταται σε περίπτωση που το δικό σας site έχει πολύ περιεχόμενο.

8. Background images

Πρόκειται για ένα στοιχείο που εξυπηρετεί μόνο λόγους εντυπωσιασμού παρόλ’ αυτά έχει αρχίσει να διαδίδεται και να εφαρμόζεται σε websites πάσης κατηγορίας (apparel, portfolio, corporate sites κ.α.).

Όποιο και να είναι το αντικείμενο της επιχείρησης σας, μπορείτε να αποκτήσετε ένα όμορφο και λειτουργικό site που να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες τάσεις της εποχής και να αποπνέει την εταιρική σας ταυτότητα.

Μοιραστείτε το

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

© 2005 – 2024 SigmaWeb – Φιλοξενία Ιστοσελίδων | Web Hosting | Streaming Hosting | Dedicated Server | Σχεδιασμός Ιστοσελίδων | GR Domain Name

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στον ιστότοπό μας.
ΑΠΟΔΟΧΗ