Τι είναι το WHOIS Privacy;

Αρχική Σελίδα » Blog » Τι είναι το WHOIS Privacy;

Το WHOIS είναι ένα μέσο με το οποίο μπορούμε να μάθουμε τον ιδιοκτήτη ενός domain name. Το ελληνικό μητρώο ονομάτων χώρου προστατεύει αυτή την πληροφορία ώς προσωπικό δεδομένο και στο WΗOIS εμφανίζεται μόνο η εταιρεία – καταχωρητής. Δυνατότητα αναζήτησης WHOIS θα βρείτε σίγουρα στους επίσημους καταχωρητές ονομάτων χώρου, όπως και στην ενότητα Domains στο site της SigmaWeb.

Στις περιπτώσεις που το domain name έχει άλλη κατάληξη πλην του .gr, κατά την αναζήτηση εμφανίζονται όλα τα στοιχεία του καταχωρούμενου, όπως όνομα, διεύθυνση, τηλέφωνο, email, ημερομηνία δημιουργίας και λήξης του ονόματος καθώς και οι NameServers του domain name.

Σε αυτό δεν υπάρχει κάτι απαραίτητα κακό αλλά παύει πλέον να υφίσταται το απόρρητο των δεδομένων σας και όλα τα προσωπικά σας στοιχεία βρίσκονται ελεύθερα στο διαδίκτυο. Εάν έχετε σκεφτεί να καταχωρείτε τα ονόματα χώρου σε ψεύτικα στοιχεία, αυτό δεν είναι λύση καθώς μπορεί πολύ εύκολα να αμφισβητηθεί η κυριότητα του domain name και νομικά δεν σας κατοχυρώνει τίποτε απολύτως ότι είστε ο ιδιοκτήτης του domain name.

Η SigmaWeb για τη διασφάλιση των προσωπικών σας δεδομένων παρέχει την υπηρεσία ID Protection ώστε κατά την WHOIS αναζήτηση να φαίνεται μόνο το όνομα του καταχωρητή, δηλαδή της SigmaWeb, οι DNS και οι ημερομηνίες δημιουργίας και λήξης του domain name.

Μοιραστείτε το

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

© 2005 – 2018 SigmaWeb – Φιλοξενία Ιστοσελίδων | Web Hosting | Streaming Hosting | Dedicated Server | Σχεδιασμός Ιστοσελίδων | GR Domain Name